dimarts, 31 de març de 2015

Preparant novetats: "Dotze campanades" de Joan Besalduch


"Dotze campanades" és el nou llibre de l'autor Joan Besalduch, una obra en la qual a partir de la seua memòria i les evocacions, s'endinsa en l'ànima de Sant Mateu, el seu poble i capital històrica del Maestrat, una cruïlla situada entre el País València, Aragó i Catalunya. Precisament, la presentació del volum serà a seu montesana, el pròxim 4 d'abril de 2015 a les 12 a la Sala de la Vila de Sant Mateu, amb la participació de l'autor i de Joan Beltrán Rubio
  
"Sí, ha arribat l’hora de demanar la paraula. De sumar-te als poetes i al cantautors, a tots els homes que se senten lliures. De que les cases, els carrers, les fonts, les terres, els vents, els arbres, deixen de tindre espant. D’obrir totes les finestres de bat a bat i deixar que penetrin tots els colors de l’arc iris, el repic de totes les campanes al vol. D’oblidar totes les cauteles, de despertar les paraules adormides en l’argila del temps obscur. I com quan éreu xiquets i llançàveu un còdol, eixes campanades han d’arribar lluny, i el vent les ha de portar lluny, als carrers, als portals, a defora, als plans, a les deveses, a la muntanya, lluny, lluny.”

Joan Besalduch Mateu (Sant Mateu, 1952). Començà el seus estudis universitaris a la facultat de Filosofia i lletres de la ciutat de València. Posteriorment els continuà a la Universitat Central de Barcelona, on acabà la llicenciatura de Filologia Romànica (Hispàniques) (1977) i posteriorment de Filologia Francesa (1989). És autor de la narració "El saxo del Guerrer" publicada a Barcelona per l’editorial Stonberg l’any 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari