divendres, 11 de desembre del 2015

"'Quan xiula l'avi' és un cant a l'estima". El Punt Avui entrevista Clara Berenguer

La meitat de "Quan xiula l'avi", Clara Berenguer, ha estat entrevistada per Ezequiel Castellano per a El Punt Avui a causa de l'estrena del conte amb el qual, juntament l'il·lustrador César Barceló, ha obtingut el II Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló. 

L'autora de Banyeres de Mariola exposa d'inici la càrrega personal que conté "Quan xiula l'avi", una història que "naix a partir d'una vivència personal amb el meu avi, la seua malaltia i el seu traspàs". A partir d'ací, el llibre es definit com "un cant a l'estima" que tracta "un tema que està present en totes les cases. Que un àlbum il·lustrat parle d'això trobe que és bo perquè aproxima aquesta realitat a molts xiquets i xiquetes que en algun moment de la seua vida s'hi hauran d'enfrontar-se. He de dir que no he fet una història perquè els menuts superen el traspàs dels éssers estimats. En aquest cas, he fet aquest llibre per contar una història, no per mostrar cap cosa concreta", apunta Berenguer.

Nosaltres som el que vivim i el que recordem. De fet hi ha un pensament de Joan Fuster que ho exemplifica ben clarament: “Escriure és recordar”. En aquest llibre he escrit el que he recordat i això és una prova més que fefaent que els records van teixint la nostra realitat. Sóc el que sóc, perquè he viscut això i perquè ho recorde. A més, en aquesta ocasió, els records han aflorat amb tendresa.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada