dijous, 14 de gener del 2016

Es publica el receptari “Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló”, un llibre que posa de manifest la riquesa gastronòmica de la ciutat


La planta baixa de la Casa del Marqués de Benicarló ha estat l’excepcional escenari aquest dijous de la presentació del nou llibre “Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló”, una obra centrada en aquesta vessant gastronòmica protagonista a la ciutat durant el mes de gener. Les receptes han estat obra dels establiments de l’Associació Benicarlanda de Bars i Cafeteries, les quals sorprenen per la seua diversitat i originalitat.

El llibre, publicat per Onada Edicions, consta d’una trentena de propostes culinàries, “un treball que reflecteix els espectaculars pinxos que es fan al nostre poble, la creativitat i els productes de qualitat que es concentren en una xicoteta ració” en paraules de Jordi Maura, coordinador de l’obra, qui ha destacat el component lúdic i social d’aquest àpat. Per la seua banda, Iván Alemán, de l’Associació Benicarlanda de Bars i Cafeteries, ha destacat l’auge que viuen les rutes gastronòmiques de pinxos i que a Benicarló es compta amb l’avantatge de poder treballar amb la carxofa.

Mentre, des de l’editorial Onada, Òscar París ha assenyalat que “Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló” pretén aportar-hi valor afegit a la carxofa, entesa com un dinamitzador dels sectors productius de la ciutat, des del camp i la mar a la restauració. Per aquest motiu, juntament les fotografies culinàries, el llibre s’il·lustra amb imatges de l’agricultura i de la mar benicarlanda, del mercat, el centre històric o les festes, realitzades per Francisco Rillo i Joan Fibla.

Paco Lluch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen, ha apuntat que els llauradors i i la resta de benicarlandos han d’estar orgullosos de tindre un producte de qualitat com és la carxofa de Benicarló, i ha recordat l’inici de les jornades del pinxo. En aquest sentit, Domingo Roca, regidor d’Agricultura, ha convidat a participar dels actes festius tant als pobles veïns, on també es cultiva el producte, com a la resta de visitants de tot l’estat.

“Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló” està disponible en versió en valencià i en versió en castellà. La presentació al públic de l’obra està prevista per al pròxim divendres 29 de gener, a les 20 hores al Magatzem de la Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada