dimarts, 1 d’agost del 2017

El més consultat a Onadaedicions.com durant juliol

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de juliol.

FICCIÓ

1. La maleta del abuelo. El passat divendres 14 de juliol vam conèixer que Juan Hernaz i Fátima Fernández revalidaven el Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat amb l'obra "Por pequeño que parezca", que veurà la llum a finals de setembre. El nou guardó aconseguit per la parella asturiana ha revifat l'interès pel seu anterior treball, un conte tendre i emotiu sobre la relació entre una xiqueta i el seu avi, un vell pescador malalt d'Alzheimer.

2. Ningú no mor. Aquesta novel·la ha esdevingut un clàssic del catàleg d'Onada. Després de quatre anys des de l'estrena i diverses edicions, la història d'intriga i terror de Joan Pinyol ha captivat tant al públic adult com al juvenil. En un petit poble, tot canviarà quan una parella d'estudiants aixecarà vells secrets en el transcurs d'una recerca que semblava ser ben avorrida i que acabarà sacsejant a vius i a morts.

3. El gripau Estanislau ...i altres contes. Per ara, l'última novetat dins la col·lecció infantil Imagina és aquest divertit recull de poemes il·lustrats fets a sis mans: l'escriptora tortosina Montse Boldú ha fet els versos, la jove Clara Codina ha dibuixat els escenaris i Susana Bacardí ha creat els animals protagonistes mitjançant la tècnica de la papiroflèxia. Amb tot, un llibre molt original que agradarà als més menuts i als que no ho han deixat ser.

4. Paral·leles. Amb una pausa que s'allargava mitja dècada, l'any passat van reanudar-se els Premis Literaris Vila d'Almassora, que convoca aquesta localitat de la Plana. Com abans, van ser tres les modalitats: investigació comarcal, poesia i narrativa. I en aquesta última vessant l'obra guanyadora fou aquesta novel·la de Llorenç Delgado. L'autor de Massamagrall ens presenta la història de Jaume, un jove que en l'Espanya de la postguerra descobrirà els secrets tèrbols que amaga el seu passat familiar.

5. El retorn de l'Àngela. Amb més de tres dècades de trajectòria literària, Maria Lluïsa Amorós és una de les escriptores més consolidades i tot un referent de les lletres reusenques i del Camp en l'actualitat. Ha alternat especialment la novel·la juvenil i la novel·la d'adults, gènere en el qual s'enquadra el seu darrer títol, aparegut per Sant Jordi amb un notable èxit de públic i de crítica. Amorós ens narra les vivències creuades de quatre amigues, que en la maduresa de la vida, es troben amb sorpreses inesperades que els plantejaran nous reptes vitals.

NO FICCIÓ

1. El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil. L'esclat bèl·lic de l'any 1936 va obligar a molts ajuntament, davant la carestia de moneda, a emetre el seu propi diner. En el cas de la comarca del Montsià, tots els municipis van posar en marxa el seu propi paper moneda, vàlid durant la guerra. Ara, de la mà del col·leccionista Julio Allepuz i de l'estudiós Joan-Baptista Beltran s'ha recuperat la memòria d'aquest patrimoni històric ebrenc, amb una obra que reprodueix els bitllets, monedes i vals en una gran qualitat i a color.

2. Les muixerangues valencianes. La ciutat valenciana de Torrent va acollir, aquest mes, una nova presentació del llibre de Joan Bofarull, la primera obra que aborda el fet de les torres humanes valencianes en tot el seu abast i que posa de manifest la riquesa d'aquest element festiu. Amb un to didàctic i profusament il·lustrat, aquest llibre del casteller i muixeranguer reusenc ens permet descobrir què són les muixerangues, les seues figures, les colles o els pals de pollastre, entre d'altres.

3. Jesús Boira Sidro. Poeta silenciat. Un dels nous títols que ens deixa aquest estiu és la biografia d'un jove sacerdot i mestre rural de Cabanes, a la Plana Alta, assassinat en la Guerra Civil. A més a més, també va ser poeta en valencià amb un curta obra publicada en revistes de València. Ara, el polític Carles Mulet recupera la seua història, amb una investigació que treu a la llum els seus versos, el record dels qui el van conèixer i els fets que rodejaren la seua mort.

4. Els orígens del Maestrat històric. Un dels llibres més reeixits d'enguany és aquest complet i didàctic assaig històric del Maestrat de Montesa, en la commemoració dels 700 anys de la fundació de l'orde que li va donar nom. Amb una segona edició ja a les llibreries, el seu autor Vicent Royo ja té previsa una gira de presentacions al llarg d'aquest mes d'agost que ara entra, en pobles com Atzeneta, Xert o Benassal, entre d'altres places maestratenques.

5. L'única passió noble. Tres assagistes: Montaigne, Joan Fuster i Joan Garí, units a través del temps i de l'espai, sorgeixen en la conversa que el darrer, a les postres autor del llibre, manté amb la venerable vinatera Mähler-Besse, la resident en la torre del cèlebre autor dels Essais, a Occitània, i en el que es posen sobre la taula un bon conjunt de pensaments, debats, dubtes i reflexions sobre els valencians i el seu país. La vessant més pura del gènere de l'assaig va ser la guanyadora del I Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló, que tot just aquest mes ha proclamat Josep Santesmases com a triomfador de l'edició d'enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada