dilluns, 8 de gener del 2018

“'Carn de ficcions' surt d’una manera totalment visceral, despullada; però mil·limètricament calculada". La Calamanda entrevista Anna Chover

El digital La Calamanda ha publicat una entrevista a l'escriptora Anna Chover, qui ha estrenat enguany "Carn de ficcions", un poemari eròtic que surt del desig d'escriure. L'autora d'Almàssera, en conversa amb la periodista Alícia Coscollano, apunta d'entrada que "falta erotisme al món i el que és més important, una vertadera llibertat afectiva i sexual". L'absència és un dels elements més recurrents que transcorren els seus versos: "un forat que em constitueix i que intente emplenar amb paraules". Per aquesta raó el llibre esdevé una autoficció, en el que l'escriptora pren el paper del jo poètic per construir-se, amb una posició clarament feminista. “Carn de ficcions” "surt d’una manera totalment visceral, despullada; però –sí– mil·limètricament calculada", hi assenyala.

Anna Chover també exposa que hi ha un fons de vivències personals "com a matèria prima emocional, però processades amb la perspectiva i la distància de la construcció poètica". Cada passatge d'aquesta escena eròtica que conforma el volum té la seua pròpia mesura oscil·lant entre la subtilesa i la visceralitat: "particularment, l’explicitat sexual és un repte d’estètica poètica".

El procés de creació ha estat sobretot plaent, però també difícil perquè aquest era un projecte d’autoafirmació; una necessitat d’expressió més forta que el propi ego. Van ser dos anys d’escriptura disciplinant-me en la constància d’escriure aprofitant qualsevol moment. D’ahí també que siguen poemes curts, instantànies quotidianes. Tal i com anaven sortint, penjava els poemes en un suro que em va ajudar a treballar l’estructura del poemari. Vaig fruir molt amb aquell trencaclosques de poemes.

La conversa prossegueix sobre les referències de l'autora, la figura d'Estellés (del qual es confessa lectora amant) i de la reivindicació de la diversitat sexual, entre d'altres temes. Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada