dilluns, 2 de desembre de 2019

La literatura d'Armando Vericat torna amb la publicació de la novel·la juvenil inèdita "El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada"

El pròxim divendres 6 de desembre Traiguera acull la presentació de l'obra pòstuma i inèdita de l'escriptor Armando Vericat (1970-2015). El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada és una novel·la juvenil de màgia i aventures, un projecte que il·lusionava a Vericat i que ara hi veu la llum.


En 2015 ens deixava, de manera sobtada i amb només 45 anys, l'escriptor traiguerí Armando Vericat. Com a llegat deixava una bibliografia que començava a ser extensa, però que va quedar escapçada. Ara, quatre anys després, hi veu la llum el seu llibre pòstum: "El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada", que es presentarà al Saló de Plens de l'Ajuntament de Traiguera el pròxim divendres 6 de desembre, a les 18.30 hores, amb la intervenció de la professora Montserrat Vericat, impulsora d'aquesta recuperació literària, i de Miquel Àngel Pradilla, professor de la URV.

En "El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada" Vericat es va endinsar en el gènere de la novel·la fantàstica juvenil, amb un relat d'aventures de tall clàssic que beu de la tradició cavalleresca del Tirant lo Blanc. El protagonista, en Bernat, és l'hereu del Regne de la Llum; que viu sota l'amenaça de l'imminent atac del cabdill Agror, tirà del tenebrós Regne de la Foscor. Per salvar el seu poble, marxa a la recerca de la Pedra Sagrada d'un amulet màgic per vèncer la foscor. És un perillós camí en el que l'acompanyaran els inseparables germans Dolça i Mateu i en el qual s'hi trobaran amb mags, criminals, dones girafa, pigmeus i tot classe d'estranyes criatures.

En el moment de la seua partida, Vericat tenia aquest llibre pràcticament conclós. Ara arriba a les llibreries de la mà d'Onada Edicions. Està publicat en la col·lecció Maremàgnum, dedicada sobretot als joves lectors i lectores. La novel·la toca valors com l'amistat, la responsabilitat, l'amor i la saviesa, i ho fa amb un estil amè i àgil, amb l'acció i l'aventura com a protagonistes.

Armando Vericat va guanyar el seu primer guardó literari amb només 18 anys, el Premi de Narrativa el Gos i la Tortuga amb el relat Taure de cap a peus. Escriptor de diversos gèneres, va destacar en la novel·la històrica amb el "La vall del Miracle" (Premi Ribera d'Ebre 2010), "Sangcollada" (Premi de Narrativa Curta del Perelló 2011) i "La maledicció del Groc" (2013), ambientades al Maestrat. En el gènere teatral va escriure "La funció de Sant Vicent Ferrer", representada pel grup de teatre Els Ganxos, i la inèdita "La misteriosa desaparició del farmacèutic Matons". Amb "El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada" recuperem l'obra d'una de les veus contemporànies que més ha contribuït a literaturitzar els paisatges i la gent de la comarca del Maestrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada