dijous, 12 de juliol del 2018

"Una casa distinta", un àlbum il·lustrat per treballar la imaginació dels més menuts

El blog La felicidad de leer recomana "Una casa distinta", el conte amb el qual l'il·lustrador Goyo Rodríguez i l'escriptor Daniel Nesquens van guanyar el I Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, allà per l'any 2014. Com explica María Gil en l'article, es tracta d'una casa molt peculiar, en la qual tothom pot entrar i posar-s'hi còmode, però després no poden eixir.

La ressenya destaca "maravillosa ilustración y edición" així com el fet que siga bilingüe en anglès, tant en la versió valenciana com la castellana, y apunta que la trama està feta per a "los más pequeños de la casa, que muchas veces suelen ser los más ingeniosos y eficaces a la hora de buscar soluciones originales que a los adultos ni se les ocurriría probar". En aquest sentit, María Gil apunta que "Una casa distinta" és una bona obra per estimular la imaginació dels més menuts "a la hora de tomar decisiones o proponer soluciones". També s'hi fixa en els petits detalls que esquitxen les pàgines i que amaguen referències culturals o dobles lectures.

Visto desde los ojos de un niño y, teniendo en cuenta los detalles en los que más se fijará, serán sin duda alguna las ilustraciones, graciosas a la par que maravillosas, una edición cuidada y, no nos olvidemos, bilingüe y familiarizada con la lengua inglesa.

Podeu llegir l'article sencer de La felicidad de leer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada