dimarts, 5 de setembre del 2023

"La Cinta Cagadubtes", el segon volum d'Estiracordetes, s'estrena a La Setmana del Llibre en Català

Aquest dissabte 9 de setembre, les autores Gema Ciuró i Núria Colom signen el nou conte de la col·lecció Estiracordetes, "La Cinta Cagadubtes", a La Setmana del Llibre en Català. Serà a partir de les 12 hores al mòdul 1 de la fira literària del Moll de la Fusta de Barcelona. 
 

Després de la gran acollida de "En Joan Somiatruites", Ciuró i Colom ens presenten ara les aventures de la Cinta, una nena tan indecisa i rumiadora que tothom la coneix per la Cagadubtes. És un mot compost en risc de desús que Ciuró i Colom reivindiquen i rescaten, i que serveix de pretext per bastir una divertida aventura que transmet valors als infants.

Aquest és, precisament, l’esperit del projecte Estiracordetes: promoure la riquesa dels mots compostos en la llengua catalana, un veritable patrimoni de la imaginació llegada per generacions de parlants que han creat noves paraules, sovint amb certa ironia.

Gema Ciuró i Núria Colom són bibliotecàries a Blanes i Olesa de Montserrat, respectivament. Per a Ciuró, Estiracordetes és l'estrena en la literatura infantil. És la creadora de Bibliopedagogia.es, un projecte per posar en valor el paper educatiu de la biblioteca. Per la seua banda, Colom ha col·laborat en diverses publicacions infantils, com ara les revistes Cavall Fort i El Tatano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada