dimecres, 19 de juny del 2013

Un nou conte infantil relata la vida romana a Lesera

Libori és un bon home que hi viu a un mas, a les muntanyes dels Ports, prop de la vila de Forcall. Rodejat de natura i d’història, en Libori prompte viurà una fantàstica aventura que el durà a conèixer com era la vida quotidiana segles enrere, quan els romans de Lesera hi habitaven i treballaven aquestes terres.

La forcallana Mònica Segura és la creadora de “El meravellés viatge de Libori”, un conte il·lustrat que s’estrenarà en el marc de la Fira Ibero-romana que se celebrarà el cap de setmana a la població dels tres rius. A través del curiós masover, els xiquets i xiquetes s’endinsen en la societat i els costums del poble romà, així com que en resta avui en dia: el jaciment arqueològic de la Moleta.

Segura, llicenciada en Humanitats per l’UJI i Màster en Museus a Saragossa, ha preparat aquest conte dirigit a edats compreses entre els 8 i 11 anys dins d’un projecte més ampli denominat “La maleta de Libori”, que persegueix “transmetre uns valors d’identitat, protecció i dignificació del patrimoni” des de l’edat escolar, per tal difondre la importància de conèixer la nostra història.

“El meravellós viatge de Libori” ha comptat amb la participació dels il·lustradors Pau Batet i Ana Beltrán, i està publicat per l’editorial Onada Edicions. La presentació del conte serà el diumenge 23 de juny, a les 12.30 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament de Forcall, dins del programa de la Fira Ibero-romana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada