divendres, 14 de juny del 2013

Preparant novetats: "El meravellós viatge de Libori"

Aquest és en Libori. És un home que viu a un mas a la muntanya, rodejat de la natura que envolta Forcall, a la comarca dels Ports. Abans, molt abans de Libori i la resta de forcallans, per aquestes terres hi residia un altre poble: els romans que habitaven la vila de Lessera. Ara, el nostre masover coneixerà de ben a prop com hi vivien i què en queda del seu llegat.

Aquest és el punt de partida de "El meravellós viatge de Libori", el conte de Mònica Segura (Forcall, 1984), amb il·lustracions de Pau Batet i Ana Beltrán. Està publicat per Onada Edicions i es presentarà el proper diumenge 23 de juny, a les 12.30, dins de la programació de la Fira Ibero-Romana de la població dels tres rius.

Segura, llicenciada en Humanitats per l'UJI, ha preparat aquest conte com a treball del Màster en Museus de l'Universitat de Saragossa. El llibre és part d'un projecte més ample, "La maleta de Liborio" i que busca, en paraules de l'autora, "transmetre uns valors d'identitat, protecció i dignificació del patrimoni, començant pels xiquets i xiquetes de 8 i 10 anys", i així, difondre la importància de la conservació i protecció del nostre patrimoni històric, com el jaciment arqueològic de la Moleta de Forcall. En aquest article hi podeu llegir més àmpliament els objectius de Mònica Segura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada