dimecres, 19 de juny del 2013

"Tenim un passat històric i literari apassionant". Entrevista a Ivan Carbonell a Ara Multimèdia

Ivan Carbonell és un dels noms propis de la literatura valenciana de caire històric. La seua bibliografia, tot i que encara curta, ha explorat diverses etapes del nostre territori, que es conjuguen amb aventures de misteri i intriga, tant adreçades al públic juvenil com a l'adult. Enguany publica "La promesa del gal·lés", premi Ciutat de Sagunt 2012, que continua en la suma d'aquestos elements que li han conferit un estil ben característic. Arran d'aquesta novetat editorial, Carbonell ha estat entrevistat pel també escriptor Francesc Gisbert a les pàgines d'AraMultimèdia, diari de les comarques centrals valencianes.

De seguida, l'autor valencià hi comenta el per què les seues novel·les compten amb aquesta ambientació: "tenim un passat històric i literari apassionant i crec que les novel·les poden ensenyar sobre això més que una classe avorrida", comenta Carbonell. Però, en "La promesa del gal·lés", la història del país -o dels països de València i de Gal·les- s'entremescla amb les pròpies experiències personals de l'escriptor.

Havia viatjat a Gal·les, havia estudiat a la Universitat de València, havia treballat en un hotel gal·lés, havia vist paisatges increïbles, havia llegit rondalles gal·leses i valencianes i havia descobert tot el que uneix valencians i gal·lesos. Sentia unes ganes enormes de recrear tot això en una trama que em fera compartir amb el lector totes les meues experiències i un univers que volia que fóra no només meu.

Podeu llegir sencera l'entrevista de Francesc Gisbert a Ivan Carbonell tot clicant ací.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada