dimarts, 11 de juny del 2013

“Ningú no mor”, el nou llibre de terror de Joan Pinyol

Aquesta setmana s’ha posat la venda la nova publicació de l’escriptor de Capellades (Anoia). Està publicada per Onada Edicions, dins la seva col·lecció de Narratives. En "Ningú no mor", Joan Pinyol combina de forma trepidant la intriga, la història i els fets sobrenaturals en un trama que dóna vida a la mort.

Ningú no mor, mentre algú el recorda. El relat ens presenta a la Mercè i el Marc, els quals duen a terme una recerca acadèmica, en ocasió de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari de l’institut de Masdeplors. Això els porta a desemmascarar un crim, el del Miquel Munné, un dels antics propietaris dels terrenys on ara s’alça el centre educatiu. Ho fan amb la complicitat de personatges com la Maia, que viu envoltada de gats a la frontera entre la vida i la mort, i amb l’oposició dels responsables del centre, que es neguen a remoure les aigües tèrboles d’aquell passat. Aquesta actitud alimenta uns desitjos de venjança que tornen des de l’ultratomba i que provoquen més morts i unes conseqüències del tot imprevisibles per a alguns personatges. Mentre es continuï amagant la veritat, ningú no estarà en pau. I és que, com diu Manuel Baixauli a "L'home manuscrit", ni tan sols la mort anul·la l'existència.

"Ningú no mor" és la segona obra que publica enguany l'autor anoienc, juntament amb "Perquè som poble", i la seua primera incursió en el terreny del terror. Properament, es presentarà en diversos escenaris, com ara Igualada, Vilafranca del Penedès o la mateixa Capellades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada