dilluns, 1 de març del 2010

Alambor presentarà 'Fem un trio' de Manel Joan i Arinyó


L'Associació Cultural Alambor presentarà el proper divendres 5 de març, a les 20 h, a la sala d'actes de Caixa Benicarló, el llibre Fem un trio - El fascinant món de la ploma, premi de narrativa Ciutat de Sagunt 2009, de Manel Joan i Arinyó.

Sinopsi de l'obra
Els primers anys de Manel Joan i Arinyó al món de la ploma no van ser precisament allò que se'n diu “avorrits”. A la incipient incomprensió d'alguns membres de jurat va seguir l'apoteosi de guanyar, amb poemaris anticlericals, certàmens organitzats per parròquies i col·legis religiosos. A les seues presentacions eròtiques s'aplegaven des de pertorbats de tota mena fins a deesses de bellesa que li feien proposicions deshonestes. Dels deu o dotze editors que ha conegut, l'autor també en conta alguna anècdota “sucosa”, així com fa palesa l'admiració per alguns grans escriptors que tractà per aquella època i que ja ens han deixat: Fuster, Estellés, Pedrolo, Pere Quart, Martí i Pol, Maria Aurèlia Capmany, Damià Huguet...

Manel Joan i Arinyó (Cullera, 1956), amb una extensa producció al darrere, ha esdevingut una de les veus més qualificades de la narrativa contemporània valenciana. Ha escrit novel·la policíaca –El cas Torreforta, Contra sentit i L'agenda del sicari–; autobiogràfica –Les nits perfumades i Com la flor blanca–; històrica –10.193, Escuma de mar–; humorística –Cubaneta meua i Han donat solta als assassins–; eròtica –Stress, En Tit, Hola, Diari de campanya i Mateu, el fill d'en Marc–; juvenil –Linda i Roger, Que dur que és ser guapo!, Mp, una vida de llegenda i Les màgiques nits de Prada–, i infantil –Cento i les mones i Nadar i guardar la roba.
La seua obra poètica ha estat aplegada a Plany de l'home llop.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada