divendres, 18 de juny del 2010

Es presenta 'Eines per a la docència en centres penitenciaris'


La cita és el proper divendres 25 de juny, a les 12.00 h, a la sala de premsa de la Universitat Jaume I (baixos de l’Edifici de Rectorat).

Hi intervindran:
Salvador Martí Colera (inspector d’Educació de la Conselleria d’Educació),
Roberto Valls Canales (inspector d’Educació de la Conselleria d’Educació) i
Josep Cristià Linares Bayo (professor associat del Departament d’Educació de l’UJI, director del CPFPA d’Albocàsser i coordinador de la publicació).

El volum, Eines per a la docència en centres penitenciaris, que us presentem sorgeix arran de la voluntat d’un grup de mestres i professors de recollir les seues experiències docents en un context educatiu peculiar com és un centre penitenciari, concretament ubicat a les nostres comarques: el CP d’Albocàsser, a l’Alt Maestrat. S’han abordat diferents experiències i metodologies de treball amb l’alumnat intern, matriculat en l’escola de formació de persones adultes de la presó, per tal d’oferir material didàctic als futurs docents que treballaran amb adults o amb alumnat reclòs.

La tasca ha estat engrescadora, pel fet que la institució penitenciària a partir de la qual s’articulen els articles, es troba en aquests moments començant a conformar-se, fet que ha evidenciat en molts casos certes dificultats encara patents a l’hora d’afrontar la pràctica docent. No obstant això, el devenir cronològic ha permès afrontar el repte del futur amb ganes d’aportar els primers estudis sobre l’alumnat i sobre la realitat social de l’escola dins de la presó. Pretenem, amb aquesta obra, poder contribuir decididament a la divulgació pedagògica de les que han estat les nostres experiències personals amb els nostres alumnes. La difusió d’aquesta primera presa de contacte amb el món acadèmic penitenciari al CP d’Albocàsser, servirà indefugiblement per a les posteriors generacions de professorat que afronten l’educació d’adults en una presó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada