dimecres, 28 de maig del 2014

"Quan truquen de matinada: una novel·la sobre perdedors valencians"

Des de Bétera, al Camp de Túria, el blog Observatori Conarda ha ressenyat la novel·la de Salvador Vendrell, guanyadora del Premi Ciutat de Sagunt de Narrativa. Tot aprofitant el vers anterior al títol del llibre, a l'article "Què volen aquesta gent?" expressa com l'obra ha reflectit els "valencians perdedors d'abans i ara", a través dels tres temps en els quals hi discórre el llibre, la II República i la Guerra Civil, la Transició i l'actualitat, a través de l'anarquista Camil Albert i del periodista Pere, "alter ego de Salvador Vendrell".

"Una novel·la sobre perdedors valencians que tot just sobreviuen ideològicament; que no materialment, perquè han sabut domesticar les seues paraules i els seus actes sotmetent-los a allò que el sistema espera d’ells i per això els ha “premiat” amb una feina, tot i que no els acabe de fer el pes. Una novel·la sobre decepcions polítiques, però també amoroses. Sobre la importància cabdal de l’amistat i el sexe per trobar sentit a la vida. Sobre l’extraordinari valor de les coses petites i ordinàries."

La ressenya conclou tot apuntant que "Quan truquen de matinada" pot esdevindre el final d'un cicle que obriga les portes a un de nou amb "il·lusió pel canvi".

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada