diumenge, 12 de febrer del 2017

"Una mirada enrere necessària per a deixar que la pols del record es faça solatge". Berna Blanch parla de "Inventari de fragilitats" a Saó

Tot just l'endemà de la presentació del poemari "Inventari de fragilitats" a Torrent, un dels intervinents, l'escriptor Berna Blanch, ha dedicat un article al llibre de Jesús Giron i que ha estat publicat a la revista Saó. Titulat "El recompte, o part, d'una vida", l'autor de "Apunts d'altres mons" reconeix l'amor com el gran tema que recorre les pàgines, un amor afectat pel pas del temps, la rútina i el costum. "Hi ha un regust amarg, una decepció a la que sempre queda l’eixida de la paraula com a acusació i cant, com alliberament que es fa palès de la fonda interiorització del dolor", expressa Blanch.

Front aquesta situació, el poeta no té altra sortida que l'acceptació, i amb el propi acte d'afirmar l'enyor, el mal de l'amor esdevé una sensació de pau. "Inventari de fragilitats" remata amb "alegria, amb llum, amb esperança, amb certesa, amb poemes d’amor que ens fan somriure, que ens ressusciten una tendresa, una innocència jove i antiga, que ens posen contents, que ens fan creure en la vida i en que sempre hi ha una sortida als mals moments", escriu Berna Blanch sobre el llibre guanyador dels Premi Ciutat de Sagunt de Poesia.

No és certament un llibre d’amor o desamor a l’ús, ens mostra la originalitat manifesta d’un saber reposat, la barreja de la literatura i de l’experiència, el suc destil·lat del pensament i de l’emoció amb el filtre del treball que tota bona poesia ha de tindre per a ser-ho. 

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada