dimarts, 6 de juny del 2017

Els "versos de sang" de Ricard Garcia, ressenyats a Nació Digital

"Ricard Garcia, versos de sang" és el títol de la ressenya que ha dedicat Jaume C. Pons Alorda al nou poemari de l'escriptor de Sant Llorenç d'Hortons i que ha aparegut publicat a Nació Digital. Tot coincidint amb l'arribada de les llibreries de la segona edició del poemari "On la sang", a penes uns mesos després de la primera d'una obra guardonada amb el Premi de Poesia Ciutat de Sagunt. Precisament, l'article s'hi fixa en què la nova edició "esdevé la confirmació d’un interès cap a una obra valuosa, com aquesta, però també justifica una bella esperança, la de convèncer-se que la poesia, si es presenta amb energia i vigor i passió i qualitat, pot agradar i fins i tot generar entusiasmes, que és el que ha passat amb Garcia."

Entrat en el poemari, després de tocar el pròleg de Joan Navarro i la il·lustració de Pere Salinas, Jaume C. Pons destaca que les composicions de Ricard Garcia "encaixen talment un llarg poema fragmentat, un llarg poema fragmentat que convida a una experiència sense límits. Perquè Ricard Garcia no beu de l’experiència, la sublima". Temes sanguinis com l'amor, la mort i el desig protagonitzen uns versos carregats de metàfores i imatges colpidores.

La sang ha excitat la creació des de sempre, des que els humans, per exemple, s’unien en una sèrie de rituals per oferir aquest líquid com a forma de tribut als déus: una immolació. Aquesta reunió de forces no era cap altra cosa que un encontre de l’humà amb la divinitat, o sigui, un punt de contacte estremidor amb tot allò que s’escapa del coneixement immediat. Per això els temes de Garcia són els que defineixen la gran creació: el desig, l’amor, el sexe, la mort, el contrast egòlatra entre entitats viscerals sense remei.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada