dimecres, 14 de juny del 2017

"Vicent Torres i la llibertat de la paraula". El Diari La Veu parla de "Les hores ermes"

El darrer poemari de Vicent Torres és el protagonista de l'article que ha publicat Joan Mayans al Diari La Veu, el qual tot just s'acaba de presentar a Picassent i a València. Amb "Les hores ermes", guanyadora del Premi Vila de Puçol de Poesia, Torres es referma com un dels poetes més prolífics dels darrers temps, amb cinc publicacions en tan sols quatre anys, algunes d'elles guardonades, com l'anterior "Celebració", Premi Ciutat de Sagunt.

Pel que fa a "Les hores ermes", per a Mayans hi destaca "el seu to amarg i desolat, anunciat en el títol i introduït des del primer poema", tot parafrasejant el prologuista Enric Iborra, i que es distància amb la resta de la bibliografia de l'escriptor de Picassent. Apunta, a més, el xoc entre la memòria i el sentiment de pèrdua, amb un jo líric que vaga erràtic. "Amb tot, els darrers versos del recull deixen albirar una certa moderada o resignada esperança".

Per a Torres, la creació literària és, emprant paraules del mateix escriptor, llibertat. Una llibertat que s’expressa formalment en els seus versos i en els sentiments expressats pel jo líric, que recorre, sovint, a la memòria per rescatar aquelles vivències que ja no són, que són passat i que l’escriptor es nega, de totes totes, a perdre i que, al capdavall, transforma en material poètic. 
Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada