dilluns, 25 de setembre del 2017

"Acta de naixement de la comarca del Maestrat". La revista Saó es fa ressò del llibre de Vicent Royo

"Una obra bàsica per a l'estudi del Maestrat". Així ha denominat el crític Josep San Abdón el nou llibre de Vicent Royo, "Els orígens del Maestrat històric", en l'article que ha aparegut publicat a la revista Saó. Com apunta en la ressenya, aquest nou llibre busca "ajudar a superar les dificultats que hi ha a l'hora d'efectuar una recerca històrica de la comarca (...) i reivindicar un lloc en el futur de la comarca, que un dia va ser protagonista d'episodis importants de la història valenciana".

L'article de San Abdón a Saó realitza un recorregut pels capítols del llibre, ordenats de manera cronològica des del moment de la conquesta cristiana i presa dels principals castells del nord del nou Regne, fins a la constitució del Maestrat de Montesa (enguany es compleix el set-cents aniversari d'aquesta efemèride) i els conflictes que s'alçaran entre les noves comunitats rurals i els senyorius.

"Un estímul necessari per a una comarca que lluita en els darrers anys per reivindicar una sèrie de carències que arrossega des de fa molt de temps". Podeu llegir l'article sencer tot clicant sobre la imatge.


Clicar per ampliar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada