dilluns, 11 de desembre de 2017

El blog Gololo y Toin parla de l'àlbum il·lustrat "La maleta del abuelo"

El blog de literatura infantil Gololo y Toin ha dedicat una ressenya a "La maleta del abuelo", l'obra guanyadora del III Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, un emotiu relat escrit per Fátima Fernández i il·lustrat per Juan Hernaz que tracta, a través de la relació d'una xiqueta i el seu avi, de la malaltia de l'Alzheimer i de la memòria.

En l'article, convenientment salpebrat d'il·lustracions del volum, s'exposa que "La maleta del abuelo" és "sin duda, un álbum ilustrado muy, muy visual, en el que las imágenes parecen cargar con el mensaje que el texto quiere transmitir". Així, assenyala com les frases s'integren en els dibuixos de vaixells, els peixos, els castells d'arena i en especial, les oronetes, "que cobra mucha importancia en este álbum ilustrado ya que ellas representan la capacidad del recuerdo y las verás prácticamente desde la mitad del cuento".

La maleta del abuelo aborda una de las enfermedades más tristes que afectan a nuestros mayores: el alzheimer. Esta historia ha luchado por verse publicada ya que es un tema que, a priori, no parece muy enfocado a niños pequeños pero sin duda, y cada vez más, los padres buscamos que los cuentos hablen de cosas cotidianas que forman parte de nuestra vida, sean agradables o no.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada