dijous, 1 de novembre del 2018

El més consultat a Onadaedicions.com durant octubre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'octubre.

FICCIÓ

1. Quan truquen de matinada. Més de quatre anys i tres edicions després, la novel·la amb la qual Salvador Vendrell va guanyar el Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt continua despertant l'interès del públic, a més de comptar com a lectures prescriptiva en un seguit d'aules valencianes. L'escriptor de la Ribera enganxa amb tres relats que ocorren en tres moments temporals diferents i fonamentals en la història valenciana contemporània, i a la vegada interrelacionats entre sí per la figura de Pere, un historiador reconvertit a periodista.

2. El secret de les terres roges. La novel·la juvenil de Lurdes Malgrat s'emmarca en el gènere de les aventures i la ciència-ficció. En un futur distòpic, els joves es connecten a un videojoc global. Tres amics, la Jana, el Raül i el Tom, s'endinsaran en aquest espai virtual on els seus temors i dubtes respecte la societat perfecta en la que hi viuen cada cop seran més reals.

3. Que s'acabin les vacances, si us plau! Una altra novel·la juvenil de la col·lecció Maremàgnum. Aquest llibre ha estat escollit per nombroses aules de primer cicle de Secundària gràcies al relat amè, divertit i amb valors que porta l'autora Noemi Bagés. Com exposa el suggerent títol, les vacances d'en Marc se'n van a orris quan li queda una assignatura i, en lloc del viatge somniat, ha d'estiuejar a l'avorrit poble de la seua àvia.

4. El príncipe Serafín. Aquesta novetat de la sèrie Onada Imagina ens presenta a un personatge tan entranyable com estrafolari. Serafín és un príncep obsessionat amb el matrimoni, però que no hi troba la parella ideal de cap manera, siga una pirata, una granota o un sirenot. Al final descobrirà què és deslliurar-se de les obligacions i ser veritablement lliure. De la mà de l'autora Raquel Díez i la il·lustradora Mónica Carretero arriba aquest àlbum que treballa amb valors coeducatius.

5. Versos contra la violència. Va ser un projecte cultural d'urgència, a les poques hores de la violència vista al carrer durant la jornada de l'1 d'Octubre de 2017. A partir d'ací, la resposta emocional de desenes de poetes i poetesses ebrencs s'ha traduït en aquest llibre, a més de recitals, una obra teatral i, ara, un documental. Versos que busquen, com assenyala el subtítol, demostrar que el paper sempre guanya la pedra.

 NO FICCIÓ

1. La comunicació local i premsa històrica al Montsià. La novetat d'aquest mes d'octubre en el camp del llibre territorial ebrenc ha estat aquest estudi del rapitenc Jaume Guzmán sobre els mitjans de comunicació i premsa local de la comarca del Montsià, sobretot des dels anys setanta fins l'actualitat. Un acurat volum d'història local que recupera aquesta faceta del patrimoni cultural i social montsianenc, i que va comptar amb el favor del públic a les presentacions de la Ràpita i Girona.

2. Maquis i masovers.  D'ençà la seua aparició, a la passada primavera, aquesta obra ha esdevingut un dels volums més sol·licitats. El seu autor, l'historiador castellonenc Raül González, tracta una qüestió de plena vigència: la recuperació de la memòria històrica dels maquis de la postguerra en la zona d'Aragó i València. Un llibre arrelat al territori, de contacte directe amb el públic arran de les nombroses presentacions celebrades.

3. Primavera del 38. Després d'un exitós estiu, on el seu autor Ricard Martí el va portar a diversos pobles de la comarca dels Ports, entrada la tardor no ha perdut l'interès del públic aquest complet assaig històric que s'hi fixa en quan la Guerra Civil espanyola va tindre el front als Ports i el Maestrat, fins arribar a la Mediterrània. Des dels dos bàndols, Martí repassa els moviments de cada exèrcit, el paper de l'aviació, dels brigadistes internacionals, de les batalles, etc. Aquest mes de novembre es presentarà a Barcelona.

4. Les muixerangues valencianes. L'escriptor reusenc Joan Bofarull és casteller i muixeranguer. I també és l'autor del primer llibre que aborda aquest fenomen cultural i festiu valencià, d'orígens antiquíssims i antecessors dels castells catalans. Hi analitza tant les torres humanes que han perviscut en el temps, especialment les d'Algemesí, les més icòniques, com també les noves colles sorgides en els darrers anys que han suposat un revulsiu en la festa.

5. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Un clàssic de la col·lecció gastronòmica La Teca i del catàleg d'Onada en general. Amb un Premi Gourmand i una segona edició a l'esquena, aquest receptari va sorprendre en el seu moment quan va mostrar les grans possibilitats d'un producte tan nostre com menyspreat com a succedani: la garrofa, saborosa i saludable. I més enllà de la coneguda xocolata de garrofa, la Fundació Alícia i cuiners catalans han elaborat un ample ventall de receptes inesperades amb aquest producte com a protagonista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada