dimarts, 20 de novembre del 2018

El llibre "La cuina de la gent de la mar" recull el Premi al Millor Llibre Editat de la Generalitat Valenciana

 

La Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana ha reconegut l’obra "La cuina de la gent de la mar. Els ranxos a la barca", de Juanjo Roda, amb el Premi al Llibre Millor Editat de l’any 2017. El representant de l’editorial Onada Edicions Miquel Àngel Pradilla ha recollit el guardó de mans del conseller Vicent Marçà aquest dimarts 20 de novembre al Monestir de Sant Miquel dels Reis, a València, dins dels actes institucionals per la celebració del Dia del Llibre de Valencià, que se commemora per l’efemèride de la primera edició del clàssic Tirant lo Blanch, un 20 de novembre de l’any 1490.

El llibre del cuiner vinarossenc Juanjo Roda és un homenatge a una gastronomia en perill d’extinció, quasi desapareguda per la modernitat: els plats i menjars que preparaven els mariners a les barques, en aquelles jornades de diversos dies a la mar per guanyar-se la vida. Entre la cuina i l’etnologia, Roda recupera la memòria de diverses generacions de mariners vinculats al Maestrat i les Terres de l’Ebre. Amb això en disposa un receptari amb una vintena de propostes fets amb procediments senzills i ingredients saludables, saborosos i de quilòmetre zero.

El Premi al Llibre Millor Editat és el tercer reconeixement que rep "La cuina de la gent de la mar" en quasi un any. Primer va ser l’obra guanyadora del II Premi Internacional de Llibre Gastronòmic Ciutat de Benicarló, i més tard, els prestigiosos premis Gourmand, especialitzats en llibres de cuina, el va nomenar Millor Obra en Català de Cuina amb Peix, i va ser finalista en aquesta categoria a nivell internacional.

Aquest ha estat el tercer llibre de Juanjo Roda, després de "Els dolços i els salats als forns de Vinaròs" i "La cuina del mercat de Vinaròs". El xef de Vinaròs, que va ser considerat el millor jove cuiner d’Europa amb el Premi Auguste Escoffier de Château-Gontiere (França), col·labora amb cuiners i cuineres de prestigi de tot el món, a la vegada que imparteix docència en el camp culinari en un institut de formació professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada