diumenge, 2 de desembre del 2018

El més consultat a Onadaedicions.com durant novembre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de novembre.

FICCIÓ

1. Que s'acabin les vacances, si us plau! Ara que el primer trimestre escolar arriba al seu final, es ressalta l'interès per les lectures prescriptives, sobretot les de la col·lecció Maremàgnum, que omplen aules de tot el país. Un dels títols més populars de la sèrie taronja és aquesta novel·la juvenil de Noemi Bagés, en el que el Marc, qui s'esperava l'estiu de la seua vida, es veu de sobte confinat a l'avorridot poble de la seua àvia.

2. El cas Peníscola. Ja pràcticament un clàssic d'Onada. En el 2014, l'escriptor valencià Manel Joan i Arinyó guanyava el Premi Vila de Puçol amb aquesta divertida novel·la negra ambientada en la Ciutat en el Mar: Peníscola. La bona acollida per part del públic va dur a una segona edició, ara en la sèrie roja de Maremàgnum. Siga l'edició que siga, els lectors han gaudit de les investigacions de la inspectora Anna Recasens per resoldre un crim comés una dècada enrere.

3. Ningú no mor. Ha superat el lustre d'ençà la seua primera publicació, però la narrativa del capelladí Joan Pinyol es apreciada pel públic com el dia de l'estrena. Es tracta d'una novel·la que capta tant el públic juvenil com l'adult per la seua combinació d'elements fantàstics, de la novel·la negra i de la novel·la de temor. Dos joves estudiants es veuen immersos en un treball estudiantil que remourà el món dels vius i dels que ho estaven fins no fa molt.

4. El secret de les terres roges. No és massa comú veure novel·les juvenils de ciència-ficció escrites en la nostra llengua, i menys encara concebudes per dones. Lurdes Malgrat trenca amb l'estereotip amb una trepidant aventura ubicada en un futur distòpic, on el jovent de tot el món s'interconnecta mitjançant un videojoc. Tres amics, el Raül, el Tom i la Jana, descobriran que aquest espai virtual amaga un secret que trastornarà la societat perfecta en la qual creuen viure.

5. El príncipe Serafín. Serafín és un príncep molt especial, amb una obsessió: s'ha de casar d'immediat. Per això només fa que buscar parella per tot arreu, siga com siga, però cap ni una el convenç. Tal volta, l'ensenya una pirata, perquè no és lliure per fer el que realment vol. Aquest divertit àlbum infantil de Raquel Díez, il·lustrat per Mónica Carretero, és un cant a la tolerància i a la llibertat, que aposta pels valors coeducatius.

 NO FICCIÓ

1. Maquis i masovers.  El tercer volum de la sèrie Minor de La Barcella, una col·lecció dedicada a l'assaig històric de proximitat, ha estat aquest interessant títol que revisa les relacions dels maquis amb el seu entorn, sobretot amb els residents als masos de les muntanyes d'Aragó i València. L'autor, l'historiador castellonenc Raül González, ha alternat la publicació del llibre amb una completa gira de presentacions arreu del territori, que tindran continuïtat l'any vinent.
 
2. La cuina de la gent de la mar. Ha estat tot un honor rebre el guardó del Llibre Millor Editat de la Generalitat Valenciana per aquest títol, el qual ja havia rebut el Premi de Llibre Gastronòmic Ciutat de Benicarló. Estem davant, doncs, d'una obra de cuina d'excel·lència, en la qual l'autor, el cuiner Juanjo Roda, recupera la memòria dels àpats cuinats en les barques pels propis mariners, quan feinejaven diverses jornades lluny de casa. Cuina i etnologia per a un volum imprescindible.

3. Històries de cuina. Plats i relats. Del Premi Ciutat de Benicarló de Llibre Gastronòmic de l'any passat avancem al vigent guanyador, que es va presentar aquest novembre en la Gala literària celebrada a la ciutat del Baix Maestrat. Aquest receptari dels periodistes Òscar Gómez i Lluís Rey és una aposta per la cuina de proximitat, però amb una combinació d'innovació i tradició. L'obra s'estructura a partir de dotze eines i ingredients imprescindibles, com la sal, la pasta, la cullera o la paella de fregir.

4. Primavera del 38. Enguany s'han complert vuitanta anys de que el front de la Guerra Civil va arribar a les comarques del nord valencià. Per recordar aquella efemèride, Ricard Martí ha escrit aquest assaig històric en el que descriu com era el desenvolupament de l'avanç franquista i la resistència republicana, els dos exèrcits i els seus generals, el paper de l'aviació i dels brigadistes internacionals, etc. A més a més, s'acompanya d'un gran annex visual a color, el qual ha donat peu a una exposició.
 
5. Joan Fuster per a joves. L'intel·lectual de Sueca manté un pensament vigent, un quart de segle després de la seua desaparició. Però, per a qui encara no coneix la vasta obra fusteriana, antologies com aquesta serveixen de pòrtic d'entrada. Amb textos seleccionats pel professor Salvador Vendrell, és un llibre pensat per a la lectura prescriptiva, però la qualitat i l'amenitat amb la qual s'expressava Joan Fuster l'obren a tots els públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada