divendres, 8 de febrer del 2019

El blog A peu de carrer parla de la presentació de la biografia d'Alfred Giner Sorolla a Sant Cugat

El blogaire Marcel Albet ha publicat una crònica de la presentació del nou llibre d'Amàlia Roig, "Alfred Giner Sorolla. La passió i la lucidesa", en el seu blog-fotodietari A peu de carrer. L'acte, que va tindre lloc en la seua del Club Muntanyenc de Sant Cugat, va comptar amb la presència d'una trentena d'assistents i la participació de Josep Maria Oroval, president de l'Associació Shakespeare de Catalunya, amb qui l'autora va establir un diàleg per exposar la figura de Giner Sorolla, científic i humanista vinarossenc, que en aquest 2019 es compleix el centenari del seu naixement.

L'article exposa alguns dels punts de la biografia tractada en aquest llibre, obra guanyadora del Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló, "una personalitat polièdrica" amb formació científica, doctor en Farmàcia i Bioquímica i investigador als Estats Units. "Va treballar en l'origen i tractament farmacològic del càncer, és considerat com un expert mundial en el camp de la prevenció d'aquesta malaltia. A més de publicacions científiques va escriure dos assaigs sobre filosofia de la ciència i un grapat d'articles periodístics de ciència, història, filosofia i actualitat", indica el blog.

D'altra banda, Alfred Giner Sorolla va conrear la literatura, i en concret, la poesia. Va publicar diversos poemaris en els quals parla de dos grans qüestions: "el més íntim i vital, el de la pròpia experiència. l'altre el de la ciència en la seva forma més abstracte on es planteja qüestions sobre l'origen i el destí de l'univers".

És la suma del seu saber científic, literari, històric, un erudit, juntament amb una actitud coherent i compromesa que permet qualificar Alfred Giner Sorolla com un humanista del segle XX.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada