dissabte, 16 de febrer del 2019

"Una unió feliç, plena de vitalitat, genialitat i arrelament al territori". El Diari de Tarragona s'hi fa ressò de "El riu"


El Diari de Tarragona s'ha fet ressò de "El riu", el nou àlbum il·lustrat en el que el reconegut artista Ignasi Blanch interpreta el clàssic poema de Gerard Vergés, Parlo d'un riu mític i remorós, plasmat en un llibre de gran format amb il·lustracions que capten l'emoció, la nostàlgia i el cromatisme únic del curs de l'Ebre i del seu delta. "Una unió feliç, plena de vitalitat, genialitat i arrelament al territori", en paraules de Marina Pallàs, qui signa aquest article i qui assenyala que els versos de l'escriptor tortosí "aconsegueixen en aquest nou volum una lluïssor renovada, fresca, obtinguda pels traços i la particular i riquíssima paleta cromàtica de Blanch, que doten de singular bellesa el que és, potser, el poema que millor representa l’Ebre".

L'autor, Ignasi Blanch, explica que el projecte va sorgir d'una proposta de l'escriptor Manel Ollé, expert en l'obra de Vergés, que de seguida el va engrescar. "Tenia molta il·lusió per fer aquestes il·lustracions, però alhora era un gran repte estar al nivell de Gerard Vergés", hi declara el roquetenc. El resultat ha estat un àlbum il·lustrat que supera l'etiqueta d'infantil per fer somniar a tots els públics. "El que s’hi troba és un món de màgia, ple de colors, que agradarà els xiquets. Però alhora volia que fos un llibre de capçalera per tothom, que quedés per sempre", hi assenyala Blanch.

Per realitzar-lo, l'il·lustrador hi exposa que es va documentar en els colors que pren el Delta al llarg de l'any, i com ha fet del flamenc un símbol que hi apareix al llarg del poemari, el qual està protagonitzat per una xiqueta i un xiquet.

El llibre parla de l’amor a la natura i del pas del temps, de la importància de l’amor i el trànsit de la vida. Són uns dibuixos adaptats al servei de Vergés. (...) A vegades als il·lustradors ens toca il·lustrar textos dubtosos, però tenir l’obra de Vergés és un luxe per a qualsevol il·lustrador. És un regal de la vida. Tant de bo puguem seguir il·lustrant la seua obra.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada