dijous, 14 de febrer del 2019

El Setmanari L'Ebre es fa ressò de "El riu", el nou àlbum il·lustrat d'Ignasi Blanch


De cara a la presentació de "El riu" aquest divendres 15 de febrer a Tortosa, el Setmanari L'Ebre ha dedicat una notícia a aquest nou àlbum il·lustrat d'Ignasi Blanch, en el qual hi adapta un poema clàssic de Gerard Vergés, "Parlo d'un riu mític i remorós". En la peça, signada per Leonor Bertomeu, s'hi apunta que és un llibre "ple de color, emoció i sentiment amb l’objectiu universalitzar l'obra de Vergés". 

En paraules del reconegut artista roquetenc, il·lustrar el poema ha estat "un repte il·lusionant" per al qual ha emprat l'ampla paleta de colors que al llarg de l'any banyen les terres del Delta de l'Ebre. "Vaig pensar que havia de ser un llibre d'aquells que vols veure sempre, que seduís per la imatge, que es quedés a la memòria", hi assenyala Ignasi Blanch.

Per la seua banda, el director científic d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, apunta que "és una obra especial, tant des del punt de vista conceptual com gràficament" en la que es troben l'excel·lència literària de Vergés, amb aquest poema-himne de les Terres de l'Ebre, i la il·lustrada de Blanch, "qui ha sabut reflectir l'atmosfera del riu d'una manera magistral per donar vida als versos" per donar lloc a una obra d'art, "El riu", que supera el fet territorial per esdevindre un punt d'inflexió en la literatura il·lustrada catalana. "La metàfora de la vida que explica Vergés en este poema ha de poder ser entomat pels paladars literaris més sensibles", hi conclou Pradilla.

Podeu llegir l'article sencer del Setmanari L'Ebre tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada