dimarts, 26 de febrer del 2019

La vida d'un dels científics valencians més destacats del segle XX. Saó parla de la biografia d'Alfred Giner Sorolla

La revista Saó ha publicat un article al voltant del llibre "Alfred Giner Sorolla. La passió i la lucidesa", amb el qual Amàlia Roig va guanyar el III Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló. La ressenya, escrita pel crític Josep San Abdón, fa un recorregut per les pàgines del llibre, tot recollint una pinzellada de la trajectòria vital de Giner Sorolla, investigador i humanista valencià, "un dels científics valencians més destacats del segle XX. A més, va ser un notable poeta i fins i tot podríem qualificar-lo de filòsof per les lúcides i profundes reflexions publicades en els darrers anys de la seua vida", en paraules de San Abdón.

A partir d'ací, esmenta alguns dels episodis que van marcar la vida d'aquest insigne vinarossenc: els estudis a l'institut de Benicarló durant la II República, els bombardejos durant la Guerra Civil i la mort de l'amic, la universitat a València, Madrid i Barcelona, on s'hi doctora i inicia un periple d'investigador als Estats Units, on desenvolupa la seua carrera, en un "exili científic". A tot això ho combinava amb una vessant humanística, literària (publicà dos poemaris i diversos assajos) i compromesa amb la cultura i el país. 

El crític apunta al final de l'article que "esperem que aprofitant el centenari del seu naixement i l’aparició d’aquesta biografia, la figura del gran científic i humanista tinga el reconeixement que es mereix". Podeu llegir-lo sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada