dissabte, 22 de febrer del 2020

"Un balanç de set anys". Carles Alòs ressenya les "Cròniques des de l'infern" de Manel Alonso

Ja fa set anys que Manel Alonso va publicar "Cròniques des de l'infern". Es tractava d'un recull d'una cinquantena d'articles d'opinió que havien estat publicats en diversos mitjans de comunicació entre 2011 i 2013, quan la crisi econòmica, social i política colpejava de ple el País Valencià. 

Ara, Carles Alòs ha recuperat aquest títol en una ressenya publicada al digital Descriu. En el seu text, Alòs s'hi fixa en la diversitat de temàtiques que aborda Alonso, a la vegada que reconeix que "hi ha isotopies que suren en aquest compendi cosit amb una mirada crítica i un registre periodístic perfectament adequat a la situació. Albirem un Alonso mordaç i un home implicat en la vida del seu país en un temps difícil", i assenyala els articles referents a la mort de Salvador Iborra, a Paco Muñoz i a la Primavera Valenciana com els més corprenedors.

D'altra banda, el crític demana fer balanç de com han evolucionat les denúncies formulades fa quasi una dècada: "caldrà fer examen de consciència i entreveure on estem i com han anat succeint les preguntes que Alonso deixava en l’aire", hi afegeix. Finalment, Alòs para compte en l'aportació del professor Antoni Rovira en "Cròniques des de l'infern", al relacionar els escrits de l'autor puçolenc amb textos de Dant Alighieri, referència metatextual a l'ambient de crisi sistèmica.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada