dijous, 15 de febrer del 2007

Josep Igual presentarà aquest divendres el nou llibre ‘Poemes escollits’ (1987-2007)

L'escriptor Josep Igual en una imatge d'arxiuDijous 15 de febrer de 2007. L’escriptor benicarlando Josep Igual i Febrer i resident a Sant Carles de la Ràpita, presenta aquest divendres una selecció de la seua poesia d’aquests darrers 20 anys. L’acte tindrà lloc a la seu de la Penya Setrill de Benicarló a les 20 hores. El crític, assagista i professor Carles Lluch intervindrà en l’acte com a introducció i repàs a la prolífica obra d’Igual. El treball ha estat publicat per Onada Edicions i enceta la col·lecció de poesia.

Josep Igual ha publicat nou llibres de poesia, representats en aquesta selecció. La seua obra poètica ha estat comentada i inclosa en diverses antologies. En prosa ha editat: El cor cansat (1997), Cabotatge (premi Sebastià Juan Arbó, 1997), Les clarianes i els dols (2000), L’any de la fi del món (premi Vall d’Uixó, 2001), El rastre dels dies (premi Alambor 2003), Prosas meridionales (2004), Torn de nit (premi l’Ametlla de Mar, 2005) i Retrats de butxaca (2006). Ha conreat l’articulisme en publicacions periodístiques i culturals. És redactor de la revista de lletres Passadís del Baix Maestrat.

“Altres poetes valencians més recents ja han deixat constància de la seua qualitat, com Josep Igual (1966)”. (Carles Duarte Montserrat. “La poesia catalana del segle XX”). “En Josep Igual, el cant articula la realitat vista a partir de la introspecció” (Vicent Simbor/Ferran Carbó. “Literatura actual al País Valencià (1973-1992)”. “Els versos de Josep Igual es mostren com una corporització d’aquell desig d’escapar de l’automatisme, l’alienació i la cossificació tan característics de la nostra societat”. (Jaume Pérez Montaner. Pròleg a “Rebotiga del brocanter”). “Igual tracta d’ajuntar elements de la tradició literària aparentment allunyats, provocant una subversió del llenguatge bastant elevada” (Lluis B. Meseguer/Manel Garcia Grau/Josep M. San Abdon. “Poetes del nord”).

Notícia apareguda a www.3x4.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada