dimarts, 23 d’agost del 2011

"Gènere de qualitat" Albert Calls ressenya Històries espectrals

El periodista i escriptor de Cabrera de Mar (Maresme) realitza una breu ressenya dels contes de ciència-ficció de Rafael Escobar. De les "Històries espectrals", Calls assenyala que suposa "un retorn al gènere (...) que amaguen un acurat estudi de l’ànima humana i que enganxen des de la unitat i alhora des del conjunt del llibre, que com una caixa desplegable de sorpreseses parteix de la diversitat, però acaba mostrant-nos un producte compacte i unificat".

D'entre els sis contes del llibre, el crític hi destaca "El resplendor de Zeus", que es correspon amb l'ataronjat planeta Júpiter. Ací, apunta "com el gènere i la narrativa psicològica poden entrellaçar-se i donar un producte ben lligat, suggerent, captivador".

Finalment, de l'autor, el valencià Rafael Escobar, el maresmenc exposa que el seu estil i la seua bibliografia s'han configurat com "una sòlida obra, peça a peça, entrellaçant novel·la història amb suficient enginy per saber capturar el letcor fins a la darrera ratlla, que és el que es demana en un bon narrador amb ofici". Una tasca que ha estat reconeguda amb guardons com el Vila de Puçol (precisament per les "Històries espectrals") o l'Andròmina.

La ressenya sencera d'Albert Calls es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada