dimecres, 10 d’agost del 2011

Javier Piñol ressenya "Després del silenci" a Lletres Valencianes

"Una novela altamente recomendable". Així de contudent qualifica el crític Javier Piñol l'obra d'Enric Lluch, guanyadora del Ciutat de Sagunt. En la seua ressenya a la revista Lletres Valencianes, Piñol exposa una sinopsi de "Després del silenci", centrada en els seus dos protagonistes, en Joan Queralt i la seua mare Natàlia Font. A la mort d'ella, Queralt inicia un redescobriment de la història de la seua família en un ambient impregnat per la Guerra Civil i la posguerra i que li serviran per buscar un sentit a la seua pròpia existència.

"Una elección equivocada que reabre las heridas restañadas del pasado. Y, finalmente, una muerte, y la necesidad improvisada de seguir, tras años de silencio, un rumbo marcado por las respuestas obtenidas para resolver una única pregunta: ¿Quién era realmente Natalia Font? Una llave guardada y unos cuadros de gran valor sustentan el inicio de la búsqueda".

Passat i present es combinen amb precisió i incorporen altres personatges clau, com l'avi Mateu Font o el pare d'en Joan Queralt. "Gracias a la estructura de alternancias utilizada magistralmente por Enric Lluch, el lector va obteniendo la información necesaria con una perspectiva histórica, perspectiva de la que no goza, sin embargo, Joan Queralt, quien, en su papel de protagonista, acaba conociendo, tan sólo, parte de la verdad."

Es pot llegir la ressenya de Javier Piñol ací:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada