dilluns, 27 de gener del 2014

Martha Heard presenta "Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938" a Albuquerque, Nou Mèxic

La vila de Càlig, a la comarca valenciana del Maestrat, hi estarà representada aquesta setmana a l'altra banda de l'oceà Atlàntic. En concret, a Albuquerque, ciutat de l'estat nord-americà de Nou Mèxic. Aquesta connexió entre Càlig i Albuquerque ve donada per la historiadora i escriptora resident en aquesta ciutat Martha Heard i la seua obra "Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938", la qual serà presentada a la seua localitat en dues ocasions.

El primer acte està convocat per al dijous 30 de gener, a les 17 hores al National Hispanic Cultural Center (1701 4th St. SW), i la segona, el dissabte 8 de febrer a les 15 hores a la llibreria Bookworks (4022 Rio Grande Blvd NW), ambdues a la ciutat d'Albuquerque.

"Salir del silencio" és només una part de la gran tasca historiogràfica que ha dut a terme Martha Heard durant dècades a Càlig, localitat on hi passa diverses temporades. Convençuda en la necessitat de preservar la història de la veu dels seus protagonistes, va enregistrar les converses amb nombrosos veins i veïnes de la població, i que en aquest cas, parlen en primera persona de les seues vivències en els anys de la Segona República i l'esclat de la Guerra Civil. Es poden conèixer més detalls de la seua investigació al seu blog: http://caligoralhistory.com

També en e-book

"Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938", a més de la versió en paper, també disposa d'una versió electrònica, amb la qual cosa esdevé el primer e-book d'Onada Edicions. La iniciativa, en aquest cas, pretén facilitar la lectura del llibre a totes aquelles persones allunyades de l'Estat espanyol. L'e-book es pot trobar a la majoria de botigues de llibres electròniques, a un preu de 9,99 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada