Vilaweb Gastronomia, l'apartat culinari del portal d'actualitat, s'ha fet ressò d'una receptar del llibre "La pastisseria i la cuina de la garrofa", que va editar Onada Edicions a principis de l'any 2011. En concret, s'ha escollit la proposta de la coca de garrofa, un àpat que pot sorprendre pel seu sabor a aquells que no han tastat encara la farina de garrofa, un ingredient ben nostrat i saludable que és el protagonista de l'obra de la Fundació Alícia junt a nombrosos restauradors i cuiners catalans.
Consumida des de fa segles, aquests darrers temps la garrofa ha perdut prestigi; ha esdevingut un succedani, més propi d’èpoques de fam que no d'aquest mil·lenni. Precisament per dignificar-la i reintroduir-la un grup de cuiners ha escrit un llibre amb maneres innovadores de treballar la garrofa, un producte dolç carregat de vitamines, d'hidrats de carboni i de fibra i, alhora, baix en greixos i calories.
Podeu trobar la recepta de la coca de garrofa tot clicant ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada