dimarts, 7 de gener del 2014

"Amb 'La rebel·lió dels plasticanimals' tracte de conciliar l’ofici de biòleg amb el vici de l’escriptura". Júlia Rosa entrevista Jordi Colonques

Jordi Colonques ha estat una de les noves veus literàries que han irromput al panorama literari valencià en aquest nou segle. Nascut el 1976 a Vila-real, va publicar la seua primera novel·la, "Tothom sap que dos i dos fan quatre" al 1999, i des d'aleshores, ha estrenat diverses narratives i relats curts, amb un estil característic -humor negre, personatges vulgars, presència del món científic i especialment de la biologia- que li han valgut diversos guardons i reconeixements. Ara obre una nova etapa amb "La rebel·lió dels plasticanimals", la seua entrada a la literatura infantil i juvenil. És, doncs, un bon moment per dur a terme una retrospectiva de la seua carrera literària, tal com ha fet Júlia Rosa en una entrevista per a Morvedre.info.

Obra a obra, Júlia Rosa i Jordi Colonques conversen sobre els processos de creació, de les idees i de les influències. En el cas de "Món animal", publicada fa tres anys per Onada després d'obtindre el Vila de Puçol, la seua "obra més reeixida" en paraules de l'entrevistadora, l'autor de Vila-real apunta que tan sols "he hagut de parar l'orella" i novel·lar situacions verídiques i quotidianes: " És una novel•la farcida de petits relats. Sí tenim en compte que a voltes sols em dedique a ornar subtilment fets que són reals, aleshores tot plegat pren un altre sentit. El contraban d’hòsties consagrades, l’èxit a internet de la pornografia casolana, les estafes a immigrants dels venedors d’aspiradores industrials o les neurosis dels habitants d’un parc zoològic són fets suficientment novel•lables, al meu parer."

Per acabar, la imminent estrena de "La rebel·lió dels plasticanimals", un conte en format "Tria la teua aventura" que també hi publicarà Onada Edicions dins la col·lecció La Feram, un canvi de registre amb el qual Colonques recerca trobar la unió entre les lletres i la seua formació científica i professional com a biòleg, i dedicar-ho al públic infantil i juvenil per tal de conjugar els relats d'aventures amb la divulgació.

Podeu llegir l'entrevista sencera de Júlia Rosa a Morvedre.info tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada