dijous, 15 de gener del 2015

"Un sensacional relato de viajes". La revista Leer y Viajar parla de "Mango con pimienta"

mango con pimientaEl periple per Kerala del periodista Ángel Martínez Bermejo continua despertant el ressò entre els lectors i els crítics. A finals del mes passat, la revista digital Leer y Viajar li dedicava una ressenya a l'obra guanyadora del Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim, signada per Pablo Strubell, qui de primeres definia el llibre com "un sensacional relato de viajes por una de las provincias más atípicas dentro de la India".

Strubell destaca el ritme pausat de la història i la manera en que s'alternen les exploracions de l'autor, els seus pensaments i les persones amb les quals s'hi troba. Amb aquests elements, conforma un fil conductor, la ruta per l'estat de Kerala a través de quasi tots els mitjans de locomoció possibles i on ens obre les portes, a l'igual que se li obren per a ell, de temples, mesquites, esglésies, sinagògues, canals, basars, gimnasos i magatzems d'espècies.

El libro resulta ameno. Nos cuenta historias de los judíos, de exploradores como Vasco da Gama, de Santo Tomás, del pasado comunista de la región o de personajes como Kamala Das, la más reconocida poetisa india. Disfruto leyendo los pequeños detalles en los que el autor hace que nos fijemos: los carteles que hay en las carreteras, las decoraciones de los autobuses, lo mucho que lee la gente, los mapas con escalas inexactas… O las historias de la gente con la que se encuentra: el taxista cuya segunda hija está a punto de nacer; el patrón de barco con el que surca los canales; los exguerrilleros metidos a guías de turismo…

Podeu llegir la ressenya de Pablo Strubell sencera tot clicant ací. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada