divendres, 26 de juny de 2015

César Barceló i Clara Berenguer guanyen el Ciutat de Benicarló per l'àlbum il·lustrat ‘Quan xiula l'avi’

L'il·lustrador alacantí César Barceló i l'escriptora valenciana Clara Berenguer han guanyat el II Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat "Ciutat de Benicarló" per l'obra 'Quan xiula l'avi', un relat tendre i emotiu sobre la relació entre avis i néts. L'àlbum serà publicat per Onada Edicions.

El II Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat "Ciutat de Benicarló" ja té projecte guanyador: 'Quan xiula l'avi', amb text de Clara Berenguer i il·lustracions de César Barceló, ha estat escollit pel jurat com el millor d'entre els 29 originals presentats a aquesta convocatòria.

L'obra tracta temes que interessen a tots el públics, grans i menuts: la relació entre néts i avis, la malaltia, la mort, el record... Tot, des de l'humor i la quotidianitat. Segons el jurat, format per Miguel Ángel Giner, Ignasi Blanch, Mercè Climent i Laura Santervás, el text està molt ben maridat amb les il·lustracions, que són actuals, fresques, expressives i narrativament molt ben seqüenciades. 'Quan xiula l'avi' transmet molta tendresa i emotivitat i tracta temes que sovint queden oblidats en els àlbums infantils.

César Barceló, és il·lustrador de nombrosos contes infantils però també es pot veure el seu treball en peces animades, storyboards i cartells. Ha rebut el premi de la Generalitat al millor llibre il·lustrat per 'Cocodrila Cocopau' (2004) i l'any 2012 es va encarregar de la imatge de la 43 Fira del Llibre de València.

Per la seua banda, Clara Berenguer és llicenciada en Història de l'Art i des de que va finalitzar els seus estudis les il·lustracions que acompanyen els llibres infantils són el seu principal objecte d'estudi degut a la tesi doctoral que realitza sobre les il·lustracions infantils de Miguel Calatayud.

El jurat ha valorat positivament el conjunt de les obres presentades i vol destacar l'alta qualitat d'altres originals com 'Narizotas', 'Las botas del general', 'El ingrediente secreto' i 'La luna en un gigantesco huevo'.

El II Premi Ciutat de Benicarló, guardonat amb 3.000 euros, serà editat per Onada Edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada