dilluns, 14 de març del 2016

Preparant novetats: "No és la derrota, sinó el vent" de Jesús M. Tibau


"No és la derrota, sinó el vent" és el títol del nou llibre de Jesús M. Tibau. L'escriptor ebrenc ens porta un conjunt de reculls amb tota mena d'històries i protagonistes, vinculats per un element tan humil com un simple mitjó. El llibre, que forma part de la col·lecció Maremàgnum, està adreçat principalment als joves lectors d'entre 12 i 16 anys, però les narracions carregades d'emocions i, també, d'humor, faran passar una bona estona de literatura a tots els públics. A més a més, l'autor ha posat en marxa un blog, http://noesladerrotasinoelvent.blogspot.com.es, per conèixer les novetats vinculades al llibre,  

Us heu trobat mai un mitjó tirat al mig del carrer? Us heu preguntat qui, com o per què? Voldríeu saber qui i per què algú el pot plegar? L’autor d’aquest llibre sí, i s’ha fet tantes preguntes al seu voltant, i s’ha donat tantes respostes, que ha escrit trenta-cinc contes per buscar alguna explicació possible. El vent, un gat i un gos que lluiten, una parella que discuteix, un pirata coix, una fada en pràctiques, un moixó enginyós… són personatges que habiten el recull. Un exercici per mirar el món amb altres ulls, per qüestionar-nos allò que ens envolta, per posar-nos a la pell de l’altre i, per tant, per estimar. Si amb les propostes de l’autor no en teniu prou, podeu inventar-ne més.

Jesús M. Tibau és natural de Cornudella de Montsant i tortosí per amor. Ha publicat set reculls de contes com ara "Postres de músic" i "El noi del costat del padrí". També escriu poesia i dietaris. Entre altres, ha rebut el Premi Marian Vayreda, el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, i el Mèrit de les Lletres Ebrenques. Gestiona el blog literari "Tens un racó dalt del món", Premi Blocs Catalunya 2009. És guionista i presentador del programa de televisió del mateix nom a Canal 21 i coordina el Club de Lectura de Tortosa, entre altres activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada