dijous, 3 de març de 2016

Naixen els Premis Literaris Ciutat de Benicarló, el camí cap a l'excel·lència cultural

Benicarló ha presentat aquest dijous una de les seues apostes culturals més potents: els Premis Literaris Ciutat de Benicarló. Es tracta d'uns premis que situaran la ciutat com a capital cultural del territori i que exhibiran el seu potencial creatiu, turístic i econòmic, entenent els premis no només com un aparador cultural de primer ordre, sinó també com un motor de desenvolupament. Així ho han reconegut l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Josep Barberà, i Miquel Àngel Pradilla en representació d'Onada Edicions, en la presentació dels premis, on han destacat la vocació d'excel·lència amb què naixen els premis.

Amb l'antecedent del Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat, que ha posicionat Benicarló com un referent en el món de l'àlbum infantil, els premis s'han ampliat a quatre modalitats: el Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat (dotat amb 3.000 euros), el Premi de Divulgació Científica (dotat amb 5.000 euros), el Premi de Narrativa Memorialística (dotat amb 5.000 euros) i el Premi de Llibre Gastronòmic (dotat amb 5.000 euros). Quatre modalitats molt vinculades a les potencialitats del territori i a la seua projecció de futur.

La vocació d'excel·lència dels premis es farà sentir en el desenvolupament de tot el procés: des de la selecció dels jurats, que seran de reconegut prestigi, la programació de tot un seguit d'activitats paral·leles o la màxima cura en les edicions fins a l'acte de presentació de les obres premiades, que es convertirà en un esdeveniment cultural i gastronòmic de primer ordre. El sopar literari, que tindrà lloc al novembre al Magatzem de la Mar a càrrec dels professors i alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), servirà per a mostrar els productes per excel·lència de la comarca: carxofes, oli d'oliveres mil·lenàries, llagostins, etc. Tot, amb l'objectiu de fer del sopar un aparador del potencial econòmic del territori.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha mostrat la seua satisfacció pel que ha definit com a «projecte estrella de l'equip de govern» i n'ha destacat el valor afegit tant cultural com econòmic que suposaran els premis per a Benicarló, «més enllà de la comarca». «De fet -ha dit l'alcaldessa- la projecció de Benicarló ha de girar al voltant d'aquests premis, que naixen amb vocació de continuïtat i amb l'objectiu de convertir Benicarló en referent cultural».

El regidor de Cultura, Josep Barberà, per la seua banda, ha insistit en l' «obsessió per situar Benicarló en el mapa cultural i en el centre de totes les mirades i ha destacat que aquests premis estan a l'alçada de qualsevol premi de nivell estatal». Per últim, Miquel Àngel Pradilla, d'Onada Edicions, ha expressat la seua satisfacció per l'arribada a bon port del projecte. «Aquests premis -ha dit Pradilla- tenen tots els ingredients per ser valorats com un projecte d'autèntica excel·lència». L'editor ha recordat que «l'aposta cultural és una proposta estratègica de primer ordre, que incentiva el coneixement i la creativitat i retroalimenta l'activitat econòmica».

L'alcaldessa ha volgut tancar l'acte agraint a totes les empreses i institucions que s'han implicat en aquests premis, especialment a Caixa Benicarló, IFF, Ashland Chemical, el Centre Integrat Públic de Formació Professional, Acció Cultural del País Valencià, la Universitat Jaume I, i també ha volgut agrair el compromís d'Onada Edicions, «que juga un paper fonamental en la promoció i divulgació dels premis».

En breu podreu consultar les bases des d'aquest blog de Premsa Onada, a les xarxes socials i al web de l'Ajuntament de Benicarló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada