dimecres, 1 de juny del 2016

El més consultat a Onadaedicions.com durant maig

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de maig.

FICCIÓ

1. Cita a la Paret de Gel. La proposta de novel·la juvenil d'aventures de Margarida Aritzeta ha estat un dels títols més exitosos de la col·lecció Maremàgnum, amb una bona acollida com a lectura prescriptiva per a les aules. L'autora de Valls aconsegueix crear una apassionant trama a partir d'un fet extraordinari: una tempesta de neu que sembla no tindre fi, que deixa aïllats els habitants d'un poble. El llibre forma part del projecte Literatura Km 0 al Camp de Tarragona.

2. El misteri de la capsa magnètica. Aquesta és una obra força semblant a l'anterior: novel·la juvenil d'aventures de la Sèrie Taronja de Maremàgnum d'una autora del Camp. Però en aquest cas, la reusenca Maria Lluïsa Amorós ens convida a viatjar fins a Suïssa, on coneixerem una colla d'amics i amigues que s'han proposat descobrir quin és el misteri que s'amaga darrere la casa més antiga del seu poble i la seua intrigant propietària.

3. Després del silenci. A la tardor de l'any 2010, Enric Lluch, nom propi de la literatura infantil i juvenil valenciana, guanyava el Ciutat de Sagunt amb una història de misteris i secrets que esquitxen una nissaga familiar a través de la relació intergeneracional. La gran acollida va comportar la reedició tres anys després, tot donant-hi el tret de sortida a la col·lecció Maremàgnum, adreçat tant al públic adult com a la lectura prescriptiva dels darrers cursos de l'ensenyament.

4. Insòlita memòria. El darrer Premi de Narrativa Vila de Puçol ha estat per a Vicent Penya per aquest títol, un recull de narracions on el drama i l'humor de tall irònic es donen la mà. L'autor de Rafelbunyol, qui ha conreat sobretot la poesia, s'ha basat en les seues pròpies experiències personals d'infantesa i joventut.

5. Ningú no mor. La gira de presentacions que està portant a terme Joan Pinyol (en breu visitarà Bellprat, Ciutadella i Maó) amb la seua última novel·la ha revifat l'interès pel seu anterior títol. Estrenada a mitjans 2013, les aventures de Mercè i Marc s'han consolidat com una de les propostes narratives més reeixides que han sorgit de les comarques centrals catalanes en els darrers anys, tant pel públic en general com per a lectura a les aules.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. A poc a poc, la garrofa s'ha reivindicat com un producte saludable i de casa. A dia d'avui es convoquen Jornades gastronòmiques amb aquest ingredient com a protagonista i s'aprofundeix en la seua comercialització i difusió. Una de les primeres eines que es va emprar en aquest propòsit va ser aquest volum en el qual la Fundació Alícia i nombrosos cuiners i pastissers catalans experimenten i innoven amb la garrofa.

2. El marcel·linisme a les Terres de l'Ebre. L'última novetat d'Onada, publicada a la segona quinzena de maig, és una obra imprescindible per entendre la història contemporània de les Terres de l'Ebre. A partir de les investigacions de la seua tesi, Josep Sancho ha elaborat un assaig en el que recorre la vida del mestre i polític Marcel·lí Domingo, qui liderà el republicanisme ebrenc durant la primera meitat del segle passat.

3. La cuina de la Sénia. Amb aquest receptari, la col·lecció gastronòmica La Teca ha obtingut el seu tercer premi Gourmand, el segon com a llibre de cuina mediterrània. I és que tot i ser una obra eminentment local, la proposta de Viqui Almuni, Rosa Almuni i Manolo Blesa es un reflex de la riquesa i la universalitat que amaga la cuina dels nostres pobles i comarques, amb productes lligats al territori i que expliquen la història i la societat de la seua gent.

4. De política i planificació lingüística. Dins de la producció científic del sociolingüista Miquel Àngel Pradilla a la col·lecció científica La Nau hi ha aquest recull d'aportacions que ofereix diverses claus per entendre i treballar la disciplina de la política i la planificació lingüística aplicats al cas de la llengua catalana, el qual es va publicar fa poc més de cinc anys.

5. Antologia de Joan Fuster. Si aquest llibre va obrir una nova col·lecció denominada Imprescindibles no va ser sense un bon motiu. Certament, el pas del temps cada cop palesa que ens trobem davant una imprescindible antologia per introduir-se en l'encara més imprescindible llegat intel·lectual de Joan Fuster. L'obra del professor Vicent Terol pren tasts de diverses de les seues èpoques, temàtiques i estils, confeccionant un mostra carregada de vigència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada