dimarts, 19 de juliol del 2016

"'Un món de bojos' ocorre a l'actualitat, podria passar ara i ací, a qualsevol ciutat". Francesc Gisbert, entrevistat a Pàgina 66

El diari digital Pàgina 66 ha publicat una entrevista que Esther Vizcarra ha fet a l'escriptor Francesc Gisbert, autor de "Un món de bojos", la novel·la "divertida, irònica i imaginativa, amb diversió assegurada" guanyadora del darrer Premi Ciutat de Sagunt. Ha estat una nova direcció dins la bibliografia de l'autor alcoià, i que destaca per la seua coralitat, amb una desena de personatges protagonistes encadenats al relat, que portaran el pes de la història."Són unes persones aparentment normals i corrents que tot el món considera uns desgraciats", apunta Gisbert.

"Un món de bojos" té un to irònic i humorístic. De fet, aquest va ser un dels objectius de l'escriptor a l'hora d'abordar el llibre, tot reivindicant la novel·la d'humor com a gènere d'entitat. També ha volgut parlar del present, atès que "una crítica que de vegades es fa als narradors (...) és que fugim del temps actual. Com si el narrador se sentira més còmode parlant del passat que del present. I és normal. Quan parles del passat, parles des de la distància, i la distància dóna seguretat, a més d'una certa impunitat perquè no se't queixarà ningú. 'Un món de bojos' ocorre a l'actualitat, podria passar ara i ací, a qualsevol ciutat".

Podeu llegir l'entrevista sencera, tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada