dijous, 7 de juliol del 2016

"Farcida de moments divertits, bona dosi d’acció i sorpresa final". "Un món de bojos" vista pel blog Observatori Conarda

El blog Observatori Conarda ha dedicat una ressenya a "Un món de bojos", la novel·la amb la qual Francesc Gisbert ha guanyat el darrer Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt i que relata les aventures i desventures d'una colla de perdedors que s'hi troben amb un descobriment que pot canviar la història: una píndola per a la felicitat. 

L'article comença enquadrant l'escriptor alcoià com un destacat nom de la literatura infantil i juvenil valenciana que no ha errat en aquesta incursió en la novel·la adult: "es nota que és un magnífic creador o compositor d’històries multipremiat", a l'igual que destre a l'hora d'emprar el vocabulari i el llenguatge més adient, cosa que resalta en una "obra satírica i coral, amb una colla de personatges de trets molt marcats, com de còmic, farcida de moments divertits, bona dosi d’acció i sorpresa final".

Llibre amb valors, positius i negatius, que mostra la lluita desigual entre uns pobres infortunats, un tant guillats, que aprofiten qualsevol escletxa o colp de sort per tractar traure el cap del “clot” – mai millor dit– en què es troben amb tota mena de “males arts”, i una multinacional farmacèutica sense cor. M’ha agradat també el tracte humà dels personatges, lluny del fals maniqueisme de bons i dolents, que infantilitzaria massa l’obra. Tot un reflex de la societat de l’espectacle actual, plena d’egoistes, informals, mentiders i aprofitats. 

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada