dilluns, 18 de juliol del 2016

"Intrigues d'aigua salada", ressenya de "El mar de les ombres" de Joan Pinyol a Núvol

Robert Puig Arissa dedica una ressenya al nou llibre de Joan Pinyol al digital de cultura Núvol. Sota el títol de "Intrigues d'aigua salada" aborda aquesta novel·la d'aventures i intrigues ambientades a l'any 1909, en un vapor que fa la ruta entre Barcelona i Buenos Aires. La trama de "El mar de les ombres" ocupa la primera part de l'article, on s'hi destaca la mescla entre ficció i fets històrics reals o l'ambient claustrofòbic del transatlàntic a mesura que avança en la seua travessia.

Posteriormet, Puig Arissa s'hi fixa en l'estil, "molt directe que prioritza l’acció i que deixa en segon pla la psicologia dels personatges, molt estereotipats en el bé o en el mal i més aviat al servei de la història", la qual cosa permet una "lectura àgil" i pensada tant per al públic juvenil com l'adult.

"El mar de les ombres" és una lectura per endur-se a la platja o al creuer, ambientar-se amb la brisa marina i acabar el viatge d’una sola tongada. (...) En definitiva, el mar que Pinyol ens ofereix ens farà gaudir del viatge perquè tot i ser immens i ple d’entrebancs té un final, un destí amb recompensa que demostra que val la pena haver-lo creuat.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada