diumenge, 14 de maig del 2017

"Un brillant retrat de Manuel Milián Mestre". La revista Saó ressenya la biografia escrita per Josep San Abdón

La revista Saó parla de la biografia de Manuel Milián Mestre que ha escrit el professor Josep San Abdón. El crític literari Manel Alonso ha abordat el segon volum de la sèrie Gent Nostra Sèrie Maior, dedicada als recorreguts vitals de grans personatges de les comarques del nord valencià, i que es va encetar amb una ullada al compositor Carles Santos, i que ara continua "amb un dels personatges més brillants i interessants que ha donat la dreta valenciana".

L'obra sorgeix d'una conversa entre el biògraf i el biografiat, que ressegueix el llarg i intens camí del morellà pels món de la comunicació, la política i l'empresa; des dels seus anys d'infant pels Ports (Morella i Forcall en són protagonistes secundaris destacats del llibre), quan el drama de la Guerra Civil colpeja la seua família, un fet que el marca profundament. 

Quant a l'estil, Alonso destaca el paper de Josep San Abdón al "traslladar al paper i organitzar metòdicament la informació obtinguda creant una estructura textual àgil, dinàmica, atractiva, a través de la qual el lector viatja sense risc a perdre’s per laberíntiques sendes de la política o de la història". I apunta que ho fa amb un ofici que es fa amè per al lector al reproduïr "la frescor de la conversa".

Seria una llàstima que no fóra així, ja que Manuel Milián Mestre és un magnífic conversador, un home que té molt a contar, que sap molt de la realitat econòmica, social i política, ja que al llarg de la seua vida s’ha trobat en els escenaris on es teixia la història. Un individu perspicaç que sap més del que ens conta. Milián Mestre també és, però, un home obsessionat amb la idea de fer i de refer ponts entre sensibilitats polítiques i socials de diferent signe per tal de construir entre tots una societat més justa, més equilibrada i lliure.  

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada