dissabte, 27 de maig del 2017

Una dècada de poesia sobre la fragilitat de la vida. El Levante-EMV entrevista Antoni Gómez, autor de "Elegia del pelegri"

Amb motiu de la presentació del nou llibre d'Antoni Gómez, el diari Levante-EMV ha entrevistat l'escriptor saguntí per conèixer més sobre "Elegia del pelegrí", una mirada enrere a la vessant poètica d'aquest autor, qui ha seleccionat una mostra dels poemaris que va publicar entre els anys 1992 i 2002. "Molts lectors desconeixen la meua obra poètica (...) la selecció és oportuna i ha pagat la pena recuperar-la. És purament intuïtiva, molt més que crítica i literària", hi ha assenyalat.

En "Elegia del pelegrí (Tria personal)" s'hi apleguen fins a cinc llibres de poemes, amb un pròleg de Marc Granell. Això possibilitat fer una ample panorama de tota una dècada de versos, i a la vegada, sobre els temes que han predominat la seua obra, tant la poètica com la literària en general. "La meua poesia tracta sobre la fragilitat de la vida, la vulnerabilitat de la vida. Quan te n'adones de l'extrema fragilitat de la vida, aleshores tot adquireix sentit i assumeixes amb humilitat la importància de cada instant, de cada moment de llum, un autèntic regal", hi afegeix Antoni Gómez, un autor que s'ha prodigat en diversos gèneres i que ara s'ha centrat en la narrativa, com la recentment publicada novel·la "Maleïts entrepans".

Com deia aquell poeta, la poesia no l'escrius, t'escriu ella a tu. Arriba un moment en el qual deixa d'escriure't i aleshores deixes d'escriure-la. Això és el que m'ha passat i suposo que els passa a moltes altres persones que escriuen poesia. En el meu cas, sempre he tingut la inquietud de dedicar-me a altres gèneres, com el periodisme, la crítica literària, la narrativa... Ara bé, sempre amb la humilitat de l'explorador que desitja aprendre de l'experiència per trobar el seu camí, a poc a poc.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada