dimarts, 9 de maig del 2017

"Una poesia de la saviesa". Ramon Moix parla de "On la sang"

El professor de filosofia Ramon Moix va ser el presentador de la primera esdeveniment públic de "On la sang", el poemari de Ricard Garcia, guanyador del premi Ciutat de Sagunt. Va ser el passat 29 d'abril a Sant Llorenç d'Hortons, i passada la data, el propi autor ha recuperat la intervenció de Moix per publicar-la al seu blog a mode de ressenya.

En la intervenció, Moix apunta que "la referència als sentits, olors, (com la de la sang, la del cos), sabors, colors o formes", característica de la literatura de Ricard Garcia, es manté, però a la vegada, hi ha una novetat: actua com "un pintor", que en lloc de pinzell empra la paraula, les quals "són com els racons d’un paisatge on hi descobreixes quelcom de nou, i aquesta literatura com una passejada plàcida ha de ser revisitada per poder deturar-te i sorprendre’t cada cop que la rellegeixes, perquè se’t reveli un domini exquisit de la paraula".

Estem davant una poesia de la saviesa. El poeta s’atura, condensa una amalgama de sentiments, de vivències i la petjada que deixen, i ho expressa poèticament. No és la primera vegada que ho penso, ni que ho sostinc: la poesia és una excel·lent instrument de reflexió filosòfica que, ben al contrari del que li passa al filòsof i , molt especialment en aquest cas, ho fa amb una tremenda claredat i concisió, sense cap circumloqui ni cap efectisme. 

Podeu llegir el text sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada