dimarts, 2 de maig del 2017

El més consultat a Onadaedicions.com durant abril

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'abril.

FICCIÓ

1. El retorn de l'Àngela. El llibre d'àmbit local més venut a Reus en aquest Sant Jordi és també qui encapçala el nostre escalafó. Maria Lluïsa Amorós ens ofereix una novetat narrativa carregada d'emocions, al voltant de les vivències de quatre amigues que en la maduresa de les seues vides, es troben que encara hi tenen grans reptes davant seu i descobriments que els canviaran la seua visió del món.

2. El torb sobre el mar. Una altra de les apostes en el gènere de la novel·la per al mes literari per excel·lència és la narrativa, curta però contundent, de Jeroni Muñoz. El manresà va guanyar el darrer Vila de Puçol amb una obra colpidora que mostra com de diferent afrontem les persones una pèrdua traumàtica. El llibre ja s'ha presentat en diversos espais de la Catalunya Central, amb un notable èxit de crítica i públic.

3. Cita a la Paret de Gel. Enmig de les novetats santjordienques surt aquesta novel·la juvenil d'aventures de Margarida Aritzeta, la qual continua el seu reeixit camí tant a les aules com a fora d'elles. Amb ingredients de l'aventura, el misteri, el drama, el companyerisme i l'amor, es dona forma a una història que captiva per la intriga que no deixa respir en cap instant.

4. El pensament viatger. Més de la col·lecció Narratives. El llibre del valencià Carles Penya-roja, després d'obtindre el Premi Ciutat de Sagunt de novel·la, ha estat un dels llibres més demandats a la caseta d'Onada a la Fira del Llibre de València. Tal com exposa el títol estem davant d'una original proposta on els pensaments de tota una sèrie de personatges circulen a tota velocitat, topetant-se i entrecreuant-se.

5. El gripau Estanislau ...i altres contes. En el camp de l'àlbum il·lustrat infantil ha reeixit la divertida proposta creada entre Mataró i Tortosa, on ha estat un dels títols destacats del Sant Jordi ebrenc. L'escriptora Montse Boldú i la jove il·lustradora Clara Codina, amb la papiroflèxia de Susana Bacardí, ens presenten un grup de simpàtics i espavilats animalets, els quals en forma de vers, viuran tota mena de situacions.

NO FICCIÓ

1. Joan Fuster per a joves. En el 25è aniversari del traspàs de l'homenot de Sueca, l'escriptor i professor Salvador Vendrell ens porta una nova antologia de textos fusterians. Gran coneixedor de la seua obra, Vendrell ha fet una acurada selecció remarcant el caràcter assagístic de Fuster, qui feia dècades tractava temes i circumstàncies que avui en dia se'ns presenten ben vigents i actuals. Pensada especialment per als centres educatius, els textos triats compten amb l'extensió adient per treballar-se en una sessió.

2. Manuel Milián Mestre. Periodista, escriptor, polític, comunicador… si una paraula pot definir Manuel Milián Mestre és multifacètic. Amb dècades de treball al costat de personalitats històriques, ens arriba ara aquesta biografia, confeccionada pel professor Josep Manuel San Abdón a partir d'una fecunda conversa amb el morellà. A través del seu relat podrem conèixer la memòria viva dels darrers quaranta anys al país. Aquest mes de maig veurà les primeres presentacions, a Castelló i a Barcelona.

3. Antologia de Joan Fuster. Més Joan Fuster! Aquesta antologia, publicada l'any 2012 a cura del professor Vicent Terol, s'ha convertit en un llibre habitual en les aules de Secundària i Batxillerat, gràcies al rigorós i atractiu compendi dut a terme per l'antòleg valencià. Des de Nadal està en marxa la segona edició, bona mostra de l'interès que continua despertant avui en dia l'intel·lectual de Sueca.

4. El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil. El patrimoni històric es pot manifestar de múltiples formes: des d'un monument fins a una cançó. I també en els elements monetaris, com els que recull aquest complet llibre en el que Joan-Baptista Beltran i Julio Allepuz repassen la producció de bitllets en els diversos pobles de la comarca del Montsià durant els anys de la Guerra Civil, reproduïts a tot color.

5. La pastisseria i la cuina de la garrofa. La reedició d'aquest clàssic dels receptaris nostrats marxa en tan bon camí com la seua predecessora. La Fundació Alícia, juntament a restauradors, cuiners i pastissers catalans, han aconseguit crear un volum de referència pel que fa a l'aprofitament culinari d'un producte sorprenent, saborós, saludable i d'autèntic quilòmetre zero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada