divendres, 26 d’octubre del 2018

Laia Carrera, Miguel Ángel Sabadell, Amàlia Roig, i Óscar Gómez i Lluís Rey guanyen els Premis Ciutat de Benicarló 2018

Aquest matí s'han donat a conèixer els treballs guanyadors de la tercera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló. Ha estat en un espai emblemàtic, la capella del Convent de Sant Francesc, on l'alcaldessa de la localitat, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Josep Barberà, i el representant d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han nomenat les obres guardonades enguany, amb un novedós format: al moment de saber el guanyador de cada modalitat, s'ha emès un vídeo amb les seues paraules i a continuació, un altre vídeo amb la valoració per part d'un representant del jurat de cada modalitat dels Ciutat de Benicarló.

Un àlbum per comprendre la por
L'obra guanyadora de la categoria més veterana, la d'Àlbum Infantil Il·lustrat, ha estat "Quan arriba la por" de la catalana Laia Carrera Crespo, una il·lustradora jove i pràcticament inèdita que ha sorprés amb un treball emotiu, rigorós, madur i sensible sobre com percebem la por. El seu àlbum és la història d'un xiquet que ensenya com domina un sentiment fosc covat al seu cor. 


I un assaig per entendre la mort
Mentre, el Premi de Divulgació Científica ha recaigut en "Cuando llega la hora", de Miguel Ángel Sabadell Melado, astrofísic de formació i editor de ciència en la revista Muy Interesante. La seua publicació aborda una part fonamental de la vida com és la mort, a través de diferents prismes: des de la biologia, la història, l'antropologia, la ciència… però sempre des d'un llenguatge amè i ben documentat.


Gastronomia del territori
Pel que fa al Premi de Llibre Gastronòmic, el guardó ha estat per a "Històries de cuina. Plats i relats", dels bloguers i redactors gastronòmics catalans Òscar Gómez i Lluís Rey. El seu és un llibre que parteix de dotze ingredients i eines bàsiques en les cuines per desenvolupar d'una banda la seua història, i d'altra un receptari arrelat als productes del territori del Maestrat i els Ports.


La biografia d'un homenot
Finalment, el Premi de Narrativa Memorialística ha quedat a casa, ja que tant l'obra com l'autora són de la comarca. Es tracta d'Amàlia Roig, qui ha obtingut el reconeixement amb "Alfred Giner Sorolla. La passió i la lucidesa", un assaig biogràfic sobre el científic i poeta vinarossenc Alfred Giner Sorolla (1919-2005), en el que ens descobreix un humanista bolcat per la ciència però també per la cultura i el país.


Coneguts els guanyadors i guanyadores, el calendari dels Premis de Benicarló continua el dissabte 24 de novembre amb la gala de lliurament i presentació de les obres editades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada