dilluns, 7 d’octubre del 2019

Josep Micó guanya el Premi de Poesia Vila de Puçol, mentre que el de Narrativa queda desert

 

El Sindicat Agrícola de Puçol va acollir, passat divendres 4 d'octubre, l'acte de lliurament dels Premis Literaris de la localitat, un dels guardons més veterans i consolidats de les lletres valencianes. Enguany s'ha donat el cas que la modalitat de Narrativa, que complia la 34ena edició, ha estat declarada deserta pel jurat del certamen, una circumstància que no es produïa des de fa dotze anys.

Així les coses, l'únic guanyador de la vetllada va ser Josep Micó i Conejero, qui va obtindre el XXIII Premi de Poesia Josep Maria Ribelles - Vila de Puçol per l'obra "Vespres d'inventari". Tal com ha reconegut el jurat d'aquesta modalitat, "és un llibre complex. Com un treballador abans de posar-se a l'àrdua feina de fer inventari, s'atura i observa des d'una talaia el cúmul de sensacions i sentiments viscuts, les victòries, els fracassos, els amors, les pèrdues, les absències". Micó ha composat el llibre amb versos lliures, sovint encapçalats per un haiku. Consta d'un apartat intimista i de caràcter amorós, i un altre apartat que se centra en qüestions com la memòria, el pas del temps, la identitat, l'experiència... elements que conformen un cert realisme social i que duu el poeta a reflexionar sobre la vessant social de la globalització i de la tecnologia.

Nascut a Antella (la Ribera Alta), Josep Micó és llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, i ha exercit de professor de llengua i literatura catalana en instituts de Secundària. En el camp literari ha publicat recentment poemaris com "Pels ulls tremola la carn" (2013), "Romandràs" (2016) o "Creuar l'instant" (2017), al qual s'unirà "Vespres d'inventari" la pròxima primavera. 

Foto: Ajuntament de Puçol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada