divendres, 5 de desembre del 2008

Presentació del poemari "La difícil i apassionant aventura del viure"

I Premi del XXVIII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló

5/12/2008. A la sala de conferències del Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) va tenir lloc la presentació de les obres guanyadores del XXVIII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló, editades per Onada. En modalitat en valencià l'obra guardonada va ser "La difícil i apassionant aventura del viure" de Diana Curto i en la modalidad en castellà el primer premi fou per a Daniel Arenas Martín pel poemari "Tierra".

Diana Curto i Daufí neix a Tortosa (Tarragona), però als 7 anys es trasllada amb la seva família a les Masies de Roda de Ter (Plana de Vic), on hi resideix durant prop de 17 anys.
És mestra de Català. Exercint a Les Masies de Roda de Ter, guanya el I Premi de Poesia Catalana, que li entrega el poeta Miquel Martí i Pol. Aquest l’anima a seguir amb la poesia, però prepara en aquell moment oposicions a Escoles Maternals i de Pàrvuls, que guanya. Es casa molt jove.

Molt dedicada a l’escola i la família, col·labora en revistes pedagògiques, escriu poemes per a nens i petits sainets. El 2004 es presenta, per primera vegada, a Certàmens Literaris de Poesia Individual i de Reculls. En quatre anys, guanya 88 premis. Entre ells, la Flor Natural de Calella del Maresme i la de Barcelona Ciutat Vella, cinc premis de jocs florals, el I Premi de l’Alguer (Sardenya), el “Pacte dels Vigatans” (Òmnium Cultural de l’Osona), la “Ginesta d’Or” (I Premi als Jocs Florals del Rosselló). l’Englantina i un accèssit a la Viola als Jocs Florals de Barcelona Ciutat Vella, l’Englantina als I Jocs Florals d’Igualada...

Té publicats trenta llibres en col·laboració, un llibre individual Camins (recull de premis poètics) i un altre en publicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada