dissabte, 13 d’octubre del 2012

Els Premis Literaris Vila de Puçol guardonen Josep Usó i Antoni Martínez Peris

Josep Usó i Antoni Martínez Peris han estat els guanyadors de la darrera edició dels Premis Literaris Vila de Puçol, tal i com es va donar a conèixer el passat 5 d'octubre a la Casa de Cultura d'aquesta localitat de l'Horta Nord.


El vila-realenc Josep Usó s'ha endut el Premi de Narrativa Vila de Puçol, que enguany arriba al seu número vint-i-vuit, la qual cosa el converteix en un dels guardons narratius més destacats de l'escena de les lletres valencianes. Usó presenta "Una història de llums i ombres", que s'ha definit com "un seguit de peripècies vitals protagonitzades per diversos personatges durant la dècada dels anys setanta del segle passat a Castelló i a Xile, històries personals que s'entrellacen en una cruïlla a la qual són portats per la pesada roda de la història, la qual els fa que acaben convertint-se d'una manera directa o indirecta els uns en els botxins dels altres", segons apunta Manel Alonso. L'autor de "La senda llarga" suma amb el Vila de Puçol un nou reconeixement, que s'uneix als anteriors aconseguits a Almassora, Sagunt, Torrent o Benicàssim.

Per la seua banda, el XVI Josep Maria Ribelles de Poesia ha marxat cap Alzira, ciutat del poeta Antoni Martínez Peris, qui ha convençut el jurat amb el seu poemari "Circuït de Papez", "un recull de poesia escrita amb vers lliure, de línia clara i de temàtica actual. El títol fa referència al circuit neuronal que tenim les persones en el cervell que és clau per a transmetre les emocions, emocions que en el poemari són de caràcter amorós i social", en paraules d'Alonso. És el primer cop que aquest autor es presentava a un certamen literari, tot i que ja compta amb trajectòria en els camps de la pintura i la música (amb el grup Califat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada